Συναντήσεις-μήνυμα Τσαβούσογλου σε μια εύθραυστη κυβέρνηση…




Του Γιώργου Πετράκη

Συναντήσεις με τους δυο ψευδομουφτήδες της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και της Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, καθώς και με τους τέσσερις μουσουλμάνους βουλευτές είχε την Παρασκευή στην Αθήνα ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι συναντήσεις δημοσιοποιήθηκαν από τον ίδιο τον κ. Τσαβούσογλου με σειρά φωτογραφιών που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, όπου μάλιστα αποκαλεί τους ψευδομουφτήδες, «εκλεγμένους μουφτήδες της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Σε άλλες φωτογραφίες ο Μ. Τσαβούσογλου εμφανίζεται να υποδέχεται με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα τους Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές Α. Ζεϊμπεκ, Α. Καραγιουσούφ, Μ. Μουσταφα (ΣΥΡΙΖΑ) και τον Ιλχάν Αχμέτ (ΠΟΤΑΜΙ) στην τουρκική πρεσβεία και κατόπιν να έχει κοινή συνάντηση μαζί τους παρουσία και του Τούρκου πρέσβη Κερίμ Ουράς και του προξένου Κομοτηνής.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι τέσσερις Έλληνες βουλευτές, ενώ προέρχονται από δυο διαφορετικά κόμματα συμμετείχαν σε αυτή την κοινή συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών. Είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο η Άγκυρα μέσω του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, όπως έγινε και στις τελευταίες εκλογές με αποτέλεσμα την εκλογή τεσσάρων μειονοτικών βουλευτών. Ο αριθμός αυτός είναι κρίσιμος και συμβολικά και πολιτικά, καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης στηρίζεται όπως είναι γνωστό σε 3 βουλευτές…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: