Συνάντηση Φωκαΐδη με Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών- Άμυνας του Ισραήλ




Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ και ειδικότερα η συνεργασία στο τομέα της άμυνας και ασφάλειας, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, με αντιπροσωπεία της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας του Ισραηλινού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την συνάντηση, κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι νέες προκλήσεις ασφάλειας, η τρομοκρατία και γενικότερα η προαγωγή συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή προϋποθέτουν συνεργασίες.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι η συνεργασία με το Ισραήλ συνιστά μια συνεργασία στρατηγικού χαρακτήρα και συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο κ. Φωκαϊδης σημείωσε ότι η συνεχής αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο Υπουργείων Άμυνας επισφραγίστηκε με την πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού ΥΠΑΜ στην Κύπρο, και την υπογραφή της Συμφωνίας SOFA πριν μια περίπου βδομάδα.

Εκανε επίσης, αναφορά και στις συνεργασίες που αναπτύσσει η Κύπρος και με άλλες γειτονικές χώρες, καθώς και στην ανάγκη για ενίσχυση των κυβερνήσεων που είναι δεσμευμένες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και που μοιράζονται το όραμα για ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Υπουργός Άμυνας εξήρε τέλος το ρόλο των κοινοβουλίων στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας την ανάγκη και οι λαοί, μέσω των κοινοβουλίων, να είναι κοινωνοί σ` αυτό το κοινό όραμα για την Ανατολική Μεσόγειο.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: