Σχεδόν 32.000 πρόσφυγες-μετανάστες στη χώρα, δηλώνει ο Δ. Βίτσας




Μέχρι χθες, σε όλη την επικράτεια βρίσκονταν 31.842 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων το 90% (28.657) είναι πρόσφυγες, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τόνισε πως στόχος είναι η όσο πιο γρήγορη ταυτοποίησή τους.

«Μας ενδιαφέρει όσοι έρχονται από τα νησιά, πού θα πάνε, πώς θα πάνε, οι συνθήκες διαβίωσης και συγχρόνως η προετοιμασία για την μετεγκατάστασή τους» ανέφερε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε: «Κομβική μέρα για εμάς είναι η 7η Μαρτίου και οι αποφάσεις που θα πάρει η ευρωπαϊκή σύνοδος για τις διαδικασίες και την ταχύτητα μετεγκατάστασης».

«Μέσα σε όλη αυτήν τη διαδικασία και τις αποφάσεις της ΕΕ περί μετεγκατάστασης, και η Ελλάδα θα έχει έναν αριθμό προσφύγων, σύμφωνα τον πληθυσμό, την έκταση και άλλους παράγοντες» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός. Όπως εκτίμησε, ο αριθμός των προσφύγων που αναλογούν στην Ελλάδα -για 1 εκατομμύριο πρόσφυγες στην Ευρώπη- είναι λιγότεροι από 20.000.

«Εμείς επιθυμούμε ένα κομμάτι της μετεγκατάστασης να γίνεται απευθείας από την Τουρκία και συγχρόνως να υλοποιηθούν οι προηγούμενες συμφωνίες για τη μετεγκατάσταση από την Ελλάδα προς άλλες χώρες» υπογράμμισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: