Ρωσική Κεντρική Τράπεζα: Η Ρωσία μπορεί να στραφεί σε άλλες αγορές για να δανειστεί




Η Ρωσία θα μπορούσε να δανειστεί από άλλες αγορές εάν οι κυρώσεις σε βάρος της δεν της επιτρέπουν να εκδώσει ευρωομόλογο στις αγορές της Δύσης, δήλωσε η διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Ελβίρα Ναμπιούλινα.
«Υπάρχουν άλλες αγορές και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις επιλογές που προσφέρουν άλλες αγορές», δήλωσε η Ναμπιούλινα σε συνέντευξη Τύπου.

Η Μόσχα έχει καλέσει 25 τράπεζες της Δύσης και τρία εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να καταθέσουν προσφορές προκειμένου να οργανώσουν την ομολογιακή έκδοση, που αναμένεται να έχει τη μορφή ευρωομολογου ύψους έως 3 δισεκ. δολαρίων. Θα είναι η πρώτη φορά που η χώρα θα βγει στις ξένες αγορές ομολόγων από το 2013.

Παράλληλα, η Ναμπιούλινα δήλωσε ότι η τράπεζα έλαβε υπόψη της τους κινδύνους του πληθωρισμού όταν αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 11%, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να επιτευχθεί ο στόχος για πληθωρισμό 4%.

Αναφερόμενη στην αγορά πετρελαίου, δήλωσε ότι συνεχίζει να υπάρχει αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τις τιμές του μαύρου χρυσού. «Πρόσφατα είδαμε τις τιμές πετρελαίου να αυξάνονται, αλλά πόσο διατηρήσιμο είναι αυτό;» αναρωτήθηκε η Ναμπιούλινα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: