Προβολή της Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ της Μόσχας




Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού – ΜΙΤΤ της Μόσχας, που πραγματοποιείται από 23 ως 26 Μαρτίου 2016 , συμμετέχει η Κρήτη, με στόχο τη δυναμική προβολή του νησιού .

Η Περιφέρεια Κρήτης διαθέτει δικό της περίπτερο μέσα στο χώρο του ΕΟΤ, ως αποτέλεσμα στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και ΕΟΤ που θα συνεχιστεί και σε επόμενες μεγάλες τουριστικές εκθέσεις.

Ήδη το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης σημειώνει μεγάλη επισκεψιμότητα ιδιαίτερα από τουριστικούς φορείς και σημαντικούς Τour operators της Ρωσίας .

Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης αποτελείται από τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη, και τους περιφερειακούς συμβούλους Τάσο Κουρουπάκη και Νίκο Δασκαλάκη.

Ο κ. Βαμιεδάκης δήλωσε πως το 2016 θα είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική για το Ρώσικο τουρισμό χρονιά.

Επίσης ανέφερε ότι «η Ρωσική αγορά μαστίζεται από την οικονομική κρίση που έχει επιφέρει η υποτίμηση του ρουβλίου και ως εκ τούτου η Ρωσική κυβέρνηση στρέφει τους εν δυνάμει ταξιδιώτες στον εσωτερικό τουρισμό».

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού «Σημαντικά λιγότεροι Ρώσοι θα ταξιδέψουν φέτος στο εξωτερικό, με τον εξερχόμενο τουρισμό της χώρας να αναμένεται να μειωθεί συνολικά κατά 35-40% και πρόσθεσε πως η Ελλάδα λόγω των πλεονεκτημάτων της και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν γειτονικές χώρες, διεκδικεί ένα μεγαλύτερο μέρος από το ποσοστό των Ρώσων τουριστών που μειώνεται συνεχώς .

Τέλος σύμφωνα με τον ίδιο “οι κρατήσεις συγκριτικά με πέρυσι κινούνται θετικά, το δείγμα όμως είναι ακόμη μικρό, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που θα επιφέρει και αυξανόμενη ζήτηση για έκδοση τουριστικής βίζας”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Γ. Μυσιρλάκη  Ηράκλειο, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: