Προς σχηματισμό κοινού μετώπου Δημοκρατική Συμπαράταξη-Ποτάμι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (Δ) ανταλλάσει χειραψία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά (Α) στο συνέδριο του Ποταμιού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
Προτάσεις για να ξεκινήσει ο διάλογος ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Ποταμιού και την πρόταση Θεοδωράκη περί Κοινοβουλίου του Κέντρου, αναζητούν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν είναι να προταθεί στο Ποτάμι συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων με μεταρρυθμιστική προοπτική καθώς και να συζητηθεί η δυνατότητα της ενοποίησης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο πλευρών. Σε περίπτωση που ευοδωθεί θα πρόκειται για τη τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη στη Βουλή.

Επίσης, παρά τις αντιρρήσεις στελεχών της Συμπαράταξης, εκτιμήθηκε ότι δεν μπορεί να τεθεί ως προϋπόθεση η συμμετοχή ή όχι στο διάλογο της Δράσης που συνεργάζεται με το Ποτάμι – άλλωστε η συμμετοχή εκπροσώπου της αφορά το Ποτάμι.

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αποκλείουν οι συζητήσεις να οδηγήσουν σε εκλογική σύμπραξη καθώς οι πολιτικές εξελίξεις είναι απρόβλεπτες.

Τα ζητήματα της περαιτέρω πορείας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόκειται να τεθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που είναι προγραμματισμένη να συνεδριάσει την Κυριακή, ενώ η τελική πρόταση που θα κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη προς το Ποτάμι θα διαμορφωθεί την επόμενη εβδομάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal