Παραπονούμενος ο Νταβούτογλου: Διαπιστώνει “δυσκολίες” στην υποταγή της ΕΕ




Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως παρατηρεί κάποιες δυσκολίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπλήρωση των όρων της συμφωνίας για την μεταναστευτική κρίση, αλλά εξέφρασε την ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα από τις αυριανές συζητήσεις στις Βρυξέλλες.

«Παρατηρούμε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες εντός της ΕΕ ως προς την εκπλήρωση αυτών των όρων της τουρκικής πρότασης», δήλωσε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

«Τις συζητήσαμε αυτές με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήσαμε την περασμένη εβδομάδα και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ όταν αυτός βρισκόταν στην Άγκυρα», τόνισε κατά την αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως δεν θα δεχτεί καμία συμφωνία που θα μετατρέπει την Τουρκία σε μια «ανοιχτή φυλακή» για τους μετανάστες.

«Δεν θα πρόκειται να δεχτούμε καμία πρόταση η οποία θα μετατρέπει την Τουρκία σε μια ανοιχτή φυλακή μεταναστών. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό…Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια καλή έκβαση για την Τουρκία, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τους μετανάστες», σημείωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Άγκυρα, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: