Παράλογη χαρακτηρίζει ο Σάντερς την προτροπή Ομπάμα να εγκατελείψει τον προεκλογικό αγώνα




Ως “παράλογη” χαρακτήρισε την προσπάθεια να του υποδείξουν να εγκαταλείψει τον προεκλογικό αγώνα ο Μπέρνι Σάντερς, υποψήφιος των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα. Ο Σάντερς αντέδρασε σε αναφορές που έφεραν τον πρόεδρο Ομπάμα να έχει προτείνει στους Δημοκρατικούς να συσπειρωθούν γύρω από τη Χίλαρι Κλίντον.

Ο Ομπάμα φέρεται να είπε σε ιδιωτική συγκέντρωση δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος, την περασμένη Παρασκευή, ότι ο Σάντερς δεν απέχει πολύ από τον τερματισμό της προεκλογικής του εκστρατείας. Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να τόνισε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα πρέπει να συσπειρωθεί γύρω από την Χίλαρι Κλίντον για να την υποστηρίξει, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “The New York Times.”

Ο Σάντερς, Γερουσιαστής από το Βερμόντ που προσδιορίζεται πολιτικά ως σοσιαλδημοκράτης, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει σε προσωπικό τόνο τις δηλώσεις που αποδίδονται στον πρόεδρο Ομπάμα. “Η ουσία του πράγματος είναι ότι μόνο οι μισοί ψηφοφόροι έχουν λάβει μέρος μέχρι τώρα στην προκριματική διαδικασία. Έτσι, είναι παράλογο για τον οποιονδήποτε να θεωρεί ότι οι άλλοι μισοί ψηφοφόροι δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν”, δήλωσε ο Σάντερς σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι ο Ομπάμα δεν υποστήριξε κάποιον από τους δύο υποψηφίους στη συζήτησή του με τους δωρητές του κόμματος.

Η Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Ομπάμα, έχει μεγάλο προβάδισμα στα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ενώ κέρδισε στο σύνολο των πέντε αμερικανικών πολιτειών όπου διεξήχθησαν ψηφοφορίες, την προηγούμενη Τρίτη. Ο Σάντερς από την πλευρά του δηλώνει ότι θα τα πάει καλύτερα στις προκριματικές των δυτικών πολιτειών, μετά τις ήττες που έχει υποστεί από την Κλίντον στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

“Η σύσταση να μην πολεμήσουμε μέχρι το τέλος νομίζω θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος. Οι Αμερικανοί θέλουν να συμμετέχουν στις πολιτικές διαδικασίες μέσω ενός ζωντανού προεκλογικού αγώνα. Νομίζω ότι έχουμε ενεργοποιήσει την προοπτική για ένα μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές του Νοεμβρίου. Αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε”, τόνισε ο Σάντερς.

“Με ένα χαμηλό ποσοστό συμμετοχής κάποιος σαν τον Τραμπ μπορεί να νικήσει. Με υψηλό ποσοστό προσέλευσης στις εκλογές ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα νικήσει”, εξήγησε ο Σάντερς σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και την προεκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: