Οταν το δικό σου δικαίωμα καταπατά το δικό μου: Η διεκδίκηση είναι για άλλους ταλαιπωρία




Του ΛΟΥΚΑ ΦΟΥΡΛΑ

Οταν η σιγουριά της θέσης που κατέχεις σε καθιστά ασύδοτο και ο ο προσωπικός εγωισμός σου ξεπερνά την ανθρωπιά, το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Σεβομαι απόλυτα το δικαιώμα της δυναμικής διεκδίκησης των δικαιώμάτων του οποιουδήποτε και ευχομαι ως επαγγελματίας δημοσιογράφος να μπορούσα και γώ να διεκδικούσα μαζί με τους συναδέλφους μου πιο αποφασιστικά τα δίκαια μας.

Ομως, οταν η δικιά μου διεκδίκηση εξυπακούει την ταλαιπωρία συνανθρώπων μου και ειδικά ηλικιωμένων, τότε θα το σκεφτώ και μια και δύο και εκατό φορές. Οταν δε είμαι γιατρός και απο τα χέρια και τις γνώσεις μου εξαρτιώνται ζωές, έχω την ταπεινή άποψη ότι δεν θα πρέπει ποτε να χρησιμοποιώ αυτή τη δύναμη και την ανάγκη των συνανθρώπων μου ως όπλο διεκδίκησης προσωπικών οφελημάτων.

Διότι στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για διεκδίκηση προσωπικων οφελημάτων και όχι για μια δυναμική κινητοποιήση προς καλυτέρευση π.χ των άθλιων συνθηκών στα νοσοκομεία μας.

Θεωρώ αδικαιολογητη την στάση εργασίας και την ταλαιπωρία ασθενών για το όριο αφυπηρέτησης ένα θέμα που θα έπρεπε να λυθεί με καλή θέληση και διάλογο. Ειδικά όταν απο τις 10 το πρωί ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η συζήτηση του επίμαχου θέματος στη Βουλή αναβάλλεται. Αρα προς τι η συνέχιση της στάσης μέχρι και τις 14 30;

Και το καταγράφω με παράπονο ότι δεν είδα ποτέ μου κανένα γιατρό η νοσηλευτή να προχωρά σε δυναμικές κινητοποιήσεις προς διεκδικηση καλύτερων συνθηκών για ασθενείς.

Δεν είδα ποτε μου κανέναν γιατρό να κάνει στάση εργασίας διότι οι παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας μόνο με τριτοκοσμικής χώρας ομοιάζουν. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά το πόσο ατομικιστικά λειτουργούμε. Μόνο αν πειράξεις το σπίτι μου και την τζέπη μου αντιδρώ.

Αυτη είναι η άποψη μου και δεν διστάζω να την εκφράσω δημόσια. Χωρίς να παραγνωρίζω την μεγάλη προσφορά των γιατρών οι οποίοι μέσα σε άθλιες συνθήκες σώζουν καθημερινά ζωές.

Την ίδια όμως ώρα δεν θα πρέπει να αγνοήσει κάποιος και το τεράστιο λάθος να βάλουν λουκέτο στα δημόσια νοσοκομεία για μερικές ώρες προκαλώντας ταλαιπωρία σε ανθρώπους που για να κάνουν μια εξέταση η νά παρουν ένα φάρμακο πρέπει να άλλάξουν απο το ξημέρωμα δύο και τρία λεωφορεία και να περιμένουν ώρες στην ουρά.

Απο Δευτέρας ετοιμάζονται μαθαίνω και οι νοσηλευτές…

  • Δημοσιογράφος και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega. Βρισκόταν στο τιμόνι της παρουσίασης της μεσημβρινής εκπομπής του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα» και του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ενώ αρθρογράφησε στις εφημερίδες, «Φιλελεύθερος», Αλήθεια και «Νέος Τύπος» – http://tvonenews.com.cy

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: