Όλα βολικά για τον Ερντογάν: Γυναίκα του ΡΚΚ, εκπαιδευμένη στην Συρία, η βομβιστής




Μια γυναίκα μέλος του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) πραγματοποίησε την Κυριακή τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η γυναίκα αυτή, τουρκικής υπηκοότητας, είχε γεννηθεί το 1992, είχε ενταχθεί στο PKK το 2013 και είχε εκπαιδευτεί αργότερα από την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG, προστίθεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

“Τεκμηριώθηκε επισήμως ότι πρόκειται για την Σεχέρ Τσαγκλά Ντεμίρ, γεννηθείσα το 1992 (…) και εκπαιδευμένη στην Συρία από την τρομοκρατική οργάνωση YPG”, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού που αποτελούν το ένοπλο σκέλος του κύριου κουρδικού πολιτικού σχηματισμού της Συρίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νταβούτογλου: Έντεκα συλλήψεις για την επίθεση της Άγκυρας

Έντεκα είναι οι συλλήψεις μέχρι στιγμής για την επίθεση της Άγκυρας δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου λέγοντας ότι υπάρχει ένα δίκτυο δολοφόνων για την αποκάλυψη του οποίου συνεχίζονται ακόμη οι εργασίες.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι σοροί 35 ατόμων έχουν ήδη παραδοθεί στις οικογένειές τους, προσθέτοντας ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι σίγουρα και ο τρομοκράτης. Όπως είπε, αφού ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα.

“Για άλλη μια φορά είμαστε ενώπιον μιας προδοτικής επίθεσης στην Άγκυρα η οποία έχει κάψει τις καρδιές μας και έχει βυθίσει στη θλίψη όλο το έθνος. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα αυτή η επίθεση δεν θα κλωνίσει την ενότητά του έθνους μας και της χώρας μας”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε πως με το αποτέλεσμα των εργασιών που έγιναν χθες και σήμερα διακριβώθηκε καθαρά η πηγή της επίθεσης και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή συνεχίζονται τα τεστ DNA. Όπως είπε, πολύ σύντομα θα αποκαλυφθούν οι δράστες και οι δυνάμεις που βρίσκονται πίσω τους.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι στόχος αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης είναι ολόκληρο το τουρκικό έθνος, λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι άνθρωποι εκείνοι που πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον των ανθρώπων οι οποίοι περίμεναν στην στάση του λεωφορείου ή βρίσκονταν στο λεωφορείο για να πάνε στα σπίτια τους.

Σε δηλώσεις προέβη και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς ο οποίος ανέφερε πως είναι βέβαιο ότι μια γυναίκα ήταν καμικάζι της επίθεσης. Όπως είπε, θα γίνει το DNA και θα διακριβωθεί η ταυτότητά της. Ο Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι η ταυτότητα του δεύτερου άντρα ακόμη δεν έχει διακριβωθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, Άγκυρα, Τουρκία, ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: