Ο Τραμπ δεν θα συμμετάσχει στο επόμενο τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τους αντιπάλους του




Το φαβορί για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει στο επόμενο τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ των εσωκομματικών αντιπάλων για το χρίσμα, που είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα.

“Πιστεύω ότι είχαμε αρκετά ντιμπέιτ”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News ο Τραμπ, ο οποίος κέρδισε χθες τις προκριματικές εκλογές σε τρεις Πολιτείες. Το Fox είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα τη διεξαγωγή του νέου ντιμπέιτ. Ο Τραμπ είπε ότι έχει προγραμματίσει για τη συγκεκριμένη βραδιά μια μείζονα ομιλία -ενώπιον της Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημοσιων Υποθέσεων (AIPAC), δηλαδή του φιλοϊσραηλινού λόμπι- και εξεπλάγη όταν άκουσε ότι το Fox είχε προγραμματίσει άλλο ένα ντιμπέιτ.

“Πόσες φορές μπορούν οι ίδιοι άνθρωποι να σου κάνουν την ίδια ερώτηση;”, ρώτησε ο Τραμπ. “Εξεπλάγην πολύ όταν άκουσα ότι το Fox προσκάλεσε σ’ ένα ντιμπέιτ. Κανένας δεν μου είχε πει γι’ αυτό και δεν θα είμαι εκεί, όχι”.
Η οργάνωση του φιλοϊσραηλινού λόμπι διεξάγει το ετήσιο συνέδριό της από την Κυριακή έως την Τρίτη στην Ουάσινγκτον και έχει επιβεβαιώσει πως τόσο ο Τραμπ όσο και το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον, θα εκφωνήσουν ομιλίες. Η AIPAC δεν έχει ανακοινώσει ωστόσο το επίσημο πρόγραμμα.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ αποφεύγει ένα ντιμπέιτ. Δεν είχε συμμετάσχει στο ντιμπέιτ της 28ης Ιανουαρίου που είχε οργανωθεί από τους οργανισμούς Fox News και Google αφού είχε παραπονεθεί για άδικη μεταχείριση σ’ ένα προηγούμενο ντιμπέιτ του Fox News.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: