Ο Ερντογάν απειλεί δημοσιογράφους, βουλευτές και παράγοντες της κοινωνίας των πολιτών




Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι είναι αναγκαία η διεύρυνση του όρου «τρομοκράτης» για να περιλάβει και τους υποστηρικτές της τρομοκρατίας, που είναι το ίδιο ένοχοι.

Μιλώντας την επομένη της νέας αιματηρής επίθεσης αυτοκτονίας στο κέντρο της Αγκυρας, ο Ερντογάν δήλωσε:

“Δεν είναι μόνο το πρόσωπο που τραβάει τη σκανδάλη, αλλά και εκείνοι που το έκαναν δυνατό που πρέπει να χαρακτηρισθούν τρομοκράτες, ανεξάρτητα του τίτλου τους», είπε διευκρινίζοντας ότι “μπορεί να πρόκειται για έναν δημοσιογράφο, έναν βουλευτή ή ένας παράγοντα της κοινωνίας των πολιτών».

Η απειλή είναι ευθεία πλέον και αφορά κουρδικής καταγωγής βουλευτές, Κούρδους και αριστερούς δημοσιογράφους και μέλη τη κυβερνητικών οργανώσεων.

Στην ευθύνη του PKK παραπέμπουν τα στοιχεία της έρευνας, σύμφωνα με τον Νταβούτογλου

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι ασφαλή στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα δείχνουν ότι μαχητές του PKK βρίσκονται πίσω από την προχθεσινή επίθεση στην Αγκυρα.

Συνολικά, έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης, πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι είναι βέβαιο ότι ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας της προχθεσινής επίθεσης στην Αγκυρα ήταν γυναίκα. Ο δεύτερος καμικάζι ήταν άνδρας, αλλά δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο τα στοιχεία της γυναίκας έχουν ταυτοποιηθεί από τα δακτυλικά της αποτυπώματα και το όνομά της είναι Σεχέρ Τζαγκλά Ντεμίρ. Κατά πληροφορίες από τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας η 24χρονη Ντεμίρ, που γεννήθηκε το 1992 στην πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας, είχε ενταχθεί στην αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων ανταρτών το 2013.

http://mignatiou.com/2016/03/to-rkk-katigoroun-i-tourki-gia-ti-vomva-se-agkira-tesseris-sillipsis-ke-aeroporikes-epidromes/

http://mignatiou.com/2016/03/se-katastasi-sok-i-tourkia-o-erntogan-etimazi-nees-epithesis-enantion-ton-kourdon/

Πληροφορίες από ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Άγκυρα, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: