Ο διαδηλωτής που διέκοψε την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να καταγγείλει τον ρατσισμό του




O διαδηλωτής που προσπάθησε να ανέβει το Σάββατο στη σκηνή που είχε στηθεί για την προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ είχε σχεδιάσει την «παρέμβασή» του: στόχος ήταν να «στείλει ένα μήνυμα» και να καταγγείλει τις ρατσιστικές τοποθετήσεις του δισεκατομμυριούχου, δήλωσε ο ίδιος χθες.

Η απόπειρα του Τόμας Ντιμάσιμο, 22 ετών, είναι μεταξύ των περιστατικών που είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ένταση στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν όταν ακυρώθηκε μια συγκέντρωση του επιχειρηματία την Παρασκευή και πριν από μια βίαιη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων σε μια διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Κάνσας Σίτι.

Ο νεαρός φοιτητής που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Wright State και προσπάθησε να ανέβει στη σκηνή στο Ντέιτον του Οχάιο (βόρεια) για να να διακόψει την εκδήλωση, ήθελε να «στείλει το μήνυμα ότι μπορούμε να είμαστε δυνατοί, ότι μπορούμε να βρούμε τη δύναμή μας και ότι μπορούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον Ντόναλντ Τραμπ» και τη ρητορική που προωθεί, καθώς αντιπροσωπεύει «τις ιδέες της βίας» που προβάλλονται από τους υποστηρικτές της λευκής ανωτερότητας, επισήμανε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Πρόκειται για κάποιον που διατυπώνει πολλές υπερβολές, που κάνει υπερβολικές δηλώσεις. Όμως εγώ μπορώ να δω (σε εκείνον) και το βλέπω ότι είναι ένας δειλός. Είναι καιροσκόπος και θέλει να καταστρέψει την χώρα για να κατακτήσει την εξουσία» σημείωσε ο Ντιμάσιμο.

Στον 22χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί διατάραξης της κοινής τάξης.

Εκείνος, στην συνέντευξή που παραχώρησε, απορρίπτει τις κατηγορίες του δισεκατομμυριούχου σύμφωνα με τον οποίο έχει σχέση με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Σκεφτόμουν ότι ήθελα να ανέβω στο βήμα και να κλέψω την παράσταση (…) και να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους στην χώρα που δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ρατσιστές, δεν επιδοκιμάζουν το είδος της βίας που ο Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδοτεί στις συγκεντρώσεις του» επέμεινε ο Τόμας Ντιμάσσιμο.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: