Ο Αντώνης Φωνιαδάκης νέος διευθυντής του μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής




Mε απόφαση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη, νέος διευθυντής του μπαλέτου της Λυρικής ορίζεται ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας χορογράφος και χορευτής Αντώνης Φωνιαδάκης. Ο Αντώνης Φωνιαδάκης, επελέγη μεταξύ των 36 υποψηφίων, οι οποίοι συμμετείχαν στην σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος. Ο νέος διευθυντής μπαλέτου θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2016 και η διάρκεια της θητείας του είναι τριετής.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης, μιλώντας για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είπε : «Η πολυετής καλλιτεχνική δραστηριότητα και εμπειρία του ως χορογράφου και χορευτή σε σημαντικές ομάδες χορού, σπουδαία λυρικά θέατρα, με κορυφαίους χορογράφους σε όλο τον κόσμο, μας γεμίζει αισιοδοξία για την νέα εποχή του Μπαλέτου μας, εν όψει και της μεταστέγασής μας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την ίδια στιγμή, η επιλογή ενός ακόμα Έλληνα καλλιτέχνη που έχει διαπρέψει διεθνώς, επιβεβαιώνει την στρατηγική μας αναφορικά με τη μέγιστη αξιοποίηση διακεκριμένων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του με την Νίκη Παπαδάκη. Από το 1990 έως το 1992 φοίτησε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και πριν την αποφοίτηση του έλαβε την υποτροφία “Μαρία Κάλλας”, για να συνεχίσει τις σπουδές του στην σχολή Ρούντρα – Μωρίς Μπεζάρ στη Λωζάννη, έως το 1994.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: