Ακτή Ελεφαντοστού: 22, συνολικά, οι νεκροί από την επίθεση της αλ Κάιντα




Η επίθεση κατά του θερέτρου Γκραν Μπασάμ στην Ακτή του Ελεφαντοστού, ανατολικά του Αμπιτζάν, πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον «έξι τρομοκράτες», οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χάμεντ Μπακαγιόκο.

«Τρία ξενοδοχεία δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους» στην τουριστική αυτή περιοχή…«Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας επενέβησαν αμέσως και κατόρθωσαν να εξουδετερώσουν έξι τρομοκράτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, όπου διευκρινίζεται ότι «λεπτομερής απολογισμός να δοθεί στη δημοσιότητα τις προσεχείς ώρες».

Δεκατέσσερις πολίτες και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ της Ακτής του Ελεφαντοστού όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των τουριστών στην παραλία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αλασάν Ουατάρα.

“Έξι ένοπλοι επέδραμαν στην παραλία του Μπασάμ…Δυστυχώς, έχουμε 14 πολίτες και δύο στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων νεκρούς. Οι έξι δράστες σκοτώθηκαν επίσης”, είπε ο πρόεδρος της χώρας.

Την ευθύνη για την επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή του Ελεφαντοστού ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ.Πρακτορειο, Ρόιτερς, Γιαμουσούκρο, Ακτή Ελεφαντοστού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: