ΝΔ: Άμεση σύγκληση επιτροπής Θεσμών-Διαφάνειας, για Παπαγγελόπουλο-Παρασκευόπουλο




Τη σύγκληση επιτροπή θεσμών και διαφάνειας με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου ζήτησε η Νέα Δημοκρατία.

Η ΝΔ μιλά για εξόχως νοσηρό κλίμα στο χώρο της δικαιοσύνης και δια των βουλευτών της που μετέχουν στην επιτροπή ζήτησε τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Συγκεκριμένα ζητείται να δοθούν εξηγήσεις από τους υπουργούς Δημ. Παπαγγελόπουλο και Νίκο Παρασκευόπουλο, αναφέρει το Mega.

Στη Συγγρού επισημαίνουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν λάβει χώρα διάφορα γεγονότα “που εγείρουν βάσιμες ανησυχίες για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, τη διαφύλαξη της Ανεξαρτησίας της και την προστασία των δικαστικών λειτουργών”.

Και αναφέρονται σε συγκεκριμένα γεγονότα όπως η επιλογή ηγεσιών των ανώτατων δικαστηρίων που έγινε, όπως λένε, “βουτιά στην επετηρίδα προκειμένου να επιλεγούν οι αρεστές στην Κυβέρνηση ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων” και στη συνέχεια “η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου εξοπλίστηκε, νομοθετικά, με πειθαρχική δικαιοδοσία έναντι των συναδέλφων της”.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, σημειώνουν στη Συγγρού, “αναφέρθηκε ‘σε κυκλώματα που λειτουργούν στον χώρο της Δικαιοσύνης’, χωρίς να τα κατονομάσει, διαμορφώνοντας όμως, με τον τρόπο αυτό, τις πολιτικές προϋποθέσεις παρεμβάσεων εν ονόματι μίας δήθεν καθάρσεως”.

“Υυπάρχουν πρόσφατες επώνυμες καταγγελίες στις οποίες αναφέρονται στοιχεία για παρεμβάσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονταν τις σχετικές υποθέσεις” επισημαίνεουν.

Ειδική… μνεία γίνεται και στην αναφορά της Εισαγγελέως Εφετών κυρίας Γ. Τσατάνη, “η οποία ήδη διαβιβάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, καταγγέλλεται ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης της ζήτησε να παραδώσει τη δικογραφία που ‘χειριζόταν’ σε άλλον Εισαγγελέα και ότι την απείλησε προκειμένου να το πράξει.

Τέτοιου είδους επώνυμες και ενυπόγραφες καταγγελίες ανώτερου δικαστικού λειτουργού κατά Υπουργού, συμβαίνουν πρώτη φορά”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: