Κλειστό το αεροδρόμιο των Βρυξελλών: Ευτυχώς δεν χωρούσε η μεγάλη βόμβα στο ταξί




Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου χθες Τρίτη, η οποία στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους.

«Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για τους ταξιδιώτες έως και την Παρασκευή. Δεν μπορούμε προς το παρόν να πούμε εάν οι εμπορικές πτήσεις θα επαναληφθούν το Σάββατο» δήλωσε από την πλευρά της η Άνκε Φράνσεν, εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου των Βρυξελλών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η βελγική εφημερίδα De Standaard, επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή, κατονόμασε τον δεύτερο βομβιστή αυτοκτονίας που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών χθες Τρίτη ως τον Νατζίμ Λαακραουί, έναν Βέλγο υπήκοο που αναζητούσαν ήδη οι αρχές για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι εισαγγελείς νωρίτερα σήμερα κατονόμασαν έναν από τους βομβιστές κι ανακοίνωσαν ότι τα στοιχεία ενός δεύτερου βομβιστή, που καταγράφηκε από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του αεροδρομίου μεταξύ μιας ομάδας τριών ανδρών, δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ο τρίτος άνδρας αναζητείται.

Οι καμικάζι άφησαν πίσω τους μια μεγάλη βόμβα γιατί δεν χωρούσε στο ταξί που τους παρέλαβε, σύμφωνα με δημοσίευμα

Ένα μπέρδεμα στην εταιρεία που έστειλε το ταξί για να παραλάβει τους βομβιστές αυτοκτονίας του αεροδρομίου των Βρυξελλών ενδέχεται να απέτρεψε μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία στο Βέλγιο, υποστηρίζει η εφημερίδα Derniere Heure, σύμφωνα με την οποία το όχημα που στάλθηκε για να τους μεταφέρει ήταν μικρότερο από αυτό που είχαν ζητήσει.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, η DH γράφει ότι ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί και οι δύο άλλοι ύποπτοι για την επίθεση στο Ζαβεντέμ είχαν ζητήσει ένα μίνι βαν για να μεταφέρει τους ίδιους και τις αποσκευές τους στο αεροδρόμιο από ένα διαμέρισμα στα βόρεια προάστια της βελγικής πρωτεύουσας.

Όταν όμως έφτασε το ταξί διαπίστωσαν ότι ήταν σεντάν και το πορτ-μπαγκάζ του δεν χωρούσε τις τέσσερις βαριές βαλίτσες τους. Έτσι, άφησαν μία πίσω τους.

Οι δύο άνδρες ανατινάχθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου ενώ ο τρίτος διέφυγε, αφήνοντας τον σάκο με τον μεγαλύτερο εκρηκτικό μηχανισμό που αργότερα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο ταξιτζής αναγνώρισε τους πελάτες του από τη φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές το απόγευμα της Τρίτης και επικοινώνησε με την αστυνομία. Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα απ’ όπου τους είχε παραλάβει, στο προάστιο Σάερμπεκ των Βρυξελλών, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν μια μεγάλη βόμβα με καρφιά και την εξουδετέρωσαν.

Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Ρόιτερς- Γαλλικό Πρακτορείο Βρυξέλλες, Belgium

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: