Και το ΔΝΤ, ταυτόχρονα με τον Γερούν, ομιλεί για πρόοδο και επιστροφή στις 2 Απριλίου

IMF Headquarters in Washington, DC. IMF Photo, Cliff Owen
Μετά τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξέδωσε με τη σειρά του την ίδια ανακοίνωση αναφορικά με την αναχώρηση των Αποστολών των Θεσμών για την Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη, και την επιστροφή τους στην Αθήνα, μετά τις διακοπές του Καθολικού Πάσχα.

Η επίσημη δημόσια ανακοίνωση του ΔΝΤ, που εκδόθηκε το απόγευμα (ώρα Ουάσιγκτον) αναφέρει:

“Η Αποστολή ήταν παραγωγική. ‘Εχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος. Επιπλέον, η αποστολή σημείωσε σημαντική πρόοδο σχετικά με τις βασικές πτυχές της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά το διάλειμμα των εορτών του Πάσχα. Οι επικεφαλής της Αποστολής θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου για να επαναλάβουν τις συνομιλίες με σκοπό να τις ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό. “

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ:
“The mission has been productive. Significant progress has been made on the income tax reform. Moreover, the mission made important progress on key aspects of the pension reform. Work is ongoing and will continue over the Easter break. The mission chiefs will return to Athens on 2 April to resume the discussions with a view to conclude them as soon as possible.”

http://mignatiou.com/2016/03/tora-o-geroun-vlepi-simantiki-proodo-stis-diapragmatefsis-daniston-kivernisis/

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal