Και εκπρόσωπος του Άσαντ στις ειρηνευτικές συνομιλίες, για Συρία, στις 14 Μαρτίου




Η συριακή κυβέρνηση έλαβε πρόσκληση για την έναρξη συνομιλιών, στις 14 Μαρτίου στη Γενεύη, με στόχο τη διευθέτηση της συριακής κρίσης, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στη διαπραγματευτική ομάδα του καθεστώτος.

“Η επίσημη αντιπροσωπεία έλαβε την Κυριακή μια πρόσκληση από τον ΟΗΕ που την καλεί στις 14 Μαρτίου στη Γενεύη” είπε η πηγή αυτή.

Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε ακριβώς θα φτάσει η κυβερνητική αντιπροσωπεία στη Γενεύη, όπου θα διεξαχθούν, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, οι έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και της αντιπολίτευσης.

Οι συνομιλίες αυτές θα είναι οι πρώτες αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία, στις 27 Φεβρουαρίου, με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Το Σάββατο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην αραβική εφημερίδα Al-Hayat ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, ο Στάφαν ντε Μιστούρα, είπε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες ενδέχεται να ξεκινήσουν ακόμη και την Πέμπτη, 10 Μαρτίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Δαμασκός, Συρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: