Καταδικάζει την επίθεση σε Βρυξέλλες ο Ομπάμα και πρόσφερε κάθε στήριξη




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και την υποστήριξή του μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους.

«Ο πρόεδρος επαναβεβαίωσε την απαρασάλευτη υποστήριξη των ΗΠΑ στο Βέλγιο και προσέφερε κάθε απαραίτητη υποστήριξη στην έρευνα για αυτές τις επιθέσεις και την προσαγωγή των υπεύθυνων ενώπιον της δικαιοσύνης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εμφάνισής του στην Αβάνα—όπου πραγματοποιεί μια ιστορική επίσημη επίσκεψη—κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί για να ηττηθεί η τρομοκρατία, τονίζοντας ότι οι σκέψεις και οι προσευχές των Αμερικανών κατευθύνονται στα θύματα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να αγωνιστούμε μαζί, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής ή πίστης, εναντίον της μάστιγας της τρομοκρατίας», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σε δημόσια εμφάνισή του στην πρωτεύουσα της Κούβας. «Μπορούμε (να επικρατήσουμε) και θα επικρατήσουμε έναντι αυτών οι οποίοι απειλούν την ασφάλεια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, Αβάνα, Κούβα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: