Καμία συμφωνία ακόμα επί ανοίγματος κεφαλαίων ένταξης της Τουρκίας, λέει Βρετανός Υπουργός




Στη Βουλή των Κοινοτήτων έφερε το θέμα των ανταλλαγμάτων που ζητά η Τουρκία από την ΕΕ για να συνεργαστεί στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης ο βουλευτής των Συντηρητικών Ντέιβιντ Μπάροους.

Σε συζήτηση για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ο βουλευτής της περιφέρειας Enfield-Southgate στο βόρειο Λονδίνο ρώτησε τον Υπουργό Ευρώπης της βρετανικής κυβέρνησης για τις συνθήκες υπό τις οποίες τέθηκαν τα ζητήματα της άρσης των θεωρήσεων βίζας για Τούρκους πολίτες και επί του ανοίγματος κεφαλαίων των διαπραγματεύσεων ένταξης της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπάροους ρώτησε τον Ντέιβιντ Λίντινγκτον κατά πόσο μπορεί να επιβεβαιώσει ότι «η ΕΕ δεν θα υπαναχωρήσει από τις δεσμεύσεις της να διασφαλίσει ότι καμία πρόοδος δε θα σημειωθεί επί αυτών των δύο θεμάτων πριν αναγνωριστεί η Δημοκρατία της Κύπρου και πριν σημειωθεί πρόοδος προς μία λύση του κυπριακού προβλήματος».

Στην απάντησή του ο κ. Λίντινγκτον σχολίασε πως ο κ. Μπάροους έθιξε ένα από τα θέματα που έχουν προκαλέσει καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις ένταξης τα τελευταία χρόνια. «Και αυτό επίσης θα πρέπει να εξεταστεί και να συζητηθεί πριν από την επερχόμενη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δεν έχει υπάρξει συμφωνία ακόμα επί του ανοίγματος οποιουδήποτε κεφαλαίου ένταξης», είπε ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία/Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: