Ισπανία: 13 ξένες, φοιτήτριες νεκρές σε τραγικό τροχαίο- Σε κρίσιμη κατάσταση Ελληνίδα




Επτά από τις 13 φοιτήτριες που σκοτώθηκαν χθες στο τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν στην Ισπανία ήταν από την Ιταλία, δύο από τη Γερμανία, μια από τη Ρουμανία, μια από τη Γαλλία, μια από το Ουζμπεκιστάν και μια από την Αυστρία, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές της Καταλονίας όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

“Η Ιταλία πενθεί γιατί επτά από τα θύματα είναι Ιταλίδες, δύο Γερμανίδες, μια Ρουμάνα, μια Γαλλίδα, μια Ουζμπέκα και μια Αυστριακή”, δήλωσε στο ραδιόφωνο της Καταλονίας ο διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών της Καταλονίας, Τζόρντι Τζανέ.

Οι φοιτήτριες είχαν ηλικία από 19 έως 25 ετών και “μερικές δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας” την ώρα που σημειώθηκε το τροχαίο. “Έίναι νεκρές”, δήλωσε ο καταλανός αξιωματούχος. Το πούλμαν στο οποίο επέβαιναν οι φοιτήτριες έπειτα από απότομο ελιγμό του οδηγού βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα, σύμφωνα με τις αρχές της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία.

Ο οδηγός του λεωφορείου, που ανακρίθηκε χθες από την αστυνομία, σήμερα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας με θλάση στη θωρακική κοιλότητα, πρόσθεσε ο Καταλανός αξιωματούχος.

Η εμφάνισή του ενώπιον του ανακριτή, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε, δήλωσε δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε κρίσιμη κατάσταση, στο μεταξύ, νοσηλεύεται η Ελληνίδα φοιτήτρια, η οποία επέβαινε στο μοιραίο πούλμαν. Η φοιτήτρια νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βαλεμπρόν της Βαρκελώνης και σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς της είναι καθ’ οδόν.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η αναπληρώτρια υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη, από όπου έχει διαρκή ενημέρωση.

Σημειώνεται, ότι στο πούλμαν επέβαινε και δεύτερος Έλληνας φοιτητής, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και δεν φέρει κάποιο τραύμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Τορτόσα, Ισπανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: