Ύποπτα πακέτα στο Καπιτώλιο: Αποκλεισμένος ο χώρος για δεύτερη ημέρα




Αποκλείστηκε για δεύτερη ημέρα σήμερα το Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, μετά τον εντοπισμό δύο ύποπτων πακέτων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το ένα από τα δύο πακέτα που ερευνήθηκαν από τους ειδικούς πυροτεχνουργούς οι οποίοι έφτασαν στο σημείο, είναι “καθαρό” και δεν περιέχει εκρηκτικά, αναφέρει το Mega.

Χθες, ένας άνδρας τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά, επειδή κρατούσε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο, στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου.

Ο άνδρας αυτός είναι παλαιός γνώριμος των αμερικανικών Αρχών. Πρόκειται για τον 66χρονος Λάρι Ντόσον ο οποίος είχε συλληφθεί και τον περασμένο Οκτώβριο, γιατί είχε εισβάλλει στη Βουλή των Αντιπροσώπων την ώρα της συνεδρίασης, φωνάζοντας ότι ήταν “Προφήτης του Θεού”. Οι Αρχές ωστόσο έσπευσαν να τονίσουν ότι το εν λόγω περιστατικό δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.

Ο άνδρας επιχείρησε να μπει στην αίθουσα, όμως όταν πέρασε τον ανιχνευτή μετάλλων χτύπησε ο συναγερμός. Ο δράστης έβγαλε το όπλο και στόχευσε έναν αστυνομικό. Άμεσα ο δεύτερος άνοιξε πυρ, τον τραυμάτισε και τον ακινητοποίησε. Από τα θραύσματα, τραυματίστηκε μία γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η περιοχή γύρω από το Καπιτώλιο εκκενώθηκε, αλλά για ακρετή ώρα επικράτησε πανικός.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: