“Μεμονωμένος και γνωστός” ο ένοπλος δράστης στο Καπιτώλιο: Δεν τραυματίστηκε αστυνομικός




Ένας ένοπλος μπήκε στο υπόγειο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου χθες το μεσημέρι (τοπική ώρα), αλλά πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από την αστυνομία αφού προηγουμένως σημάδεψε τους αστυνομικούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος και μια γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται στο χώρο τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου Μάθιου Βερντερόζα σε συνέντευξη τύπου.

Ο Βερντερόζα πρόσθεσε πως δεν τραυματίστηκε αστυνομικός, αλλά δεν είχε διευκρινιστεί πόσοι αστυνομικού πυροβόλησαν. Είπε επίσης πως βρέθηκε επί τόπου ένα όπλο ενώ στους χώρους του Καπιτολίου βρέθηκε το αυτοκίνητο του ενόπλου, ο οποίος είναι γνωστός στην αστυνομία.

“Βάσει αρχικών ερευνών, πιστεύουμε πως αυτό είναι μεμονωμένο περιστατικό από άτομο που έχει ξαναβρεθεί στους χώρους του Καπιτωλίου στο παρελθόν. Δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι αυτό είναι τίποτα παραπάνω από μια ποινική πράξη”, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που συνδέουν την πράξη με την τρομοκρατία.

Υπήρχαν πολύ λίγα μέλη του κογκρέσου στη περιοχή γιατί ήταν μη εργάσιμη μέρα, και το κτίριο του Καπιτωλίου σφραγίστηκε αλλά άνοιξε ξανά μετά από λίγο. Το συγκρότημα εξυπηρετεί κυρίως τουρίστες.

Η αστυνομία ωστόσο δεν έδωσε το όνομα του δράστη στη δημοσιότητα και είπε ότι έδρασε μόνος του.

Η Μυστική Υπηρεσία του προέδρου εκκένωσε έναν χώρο γύρω από τον Λευκό Οίκο από τουρίστες, αλλά ο χώρος επιδόθηκε ξανά σε χρήση. Μια αναφορά ότι κάποιος προσπάθησε να μπει στον Λευκό Οίκο είναι αναληθής, είπε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας.

Η αστυνομία της ανεξάρτητης περιφέρειας της Κολούμπια (ή Ουάσιγκτον), η οποία είναι ανεξάρτητη από την αστυνομία του Καπιτωλίου, επίσης επιβεβαίωσε ότι το επεισόδιο ήταν μεμονωμένο και δεν αποτελούσε δημόσια απειλή.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: «Δεν υπάρχει καμία ενεργή απειλή για το κοινό» ανέφερε η αστυνομία. Συνελήφθη ο δράστης που άνοιξε πυρ στο συγκρότημα του Καπιτωλίου

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από πυρά ενόπλου αργά σήμερα στο συγκρότημα του Καπιτωλίου και ο δράστης συνελήφθη, ανέφερε μια πηγή επικαλούμενη το φρουραρχείο του Καπιτωλίου.

«Συνέβη ένα μεμονωμένο περιστατικό στις εγκαταστάσεις του Καπιτωλίου», ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία της Ουάσιγκτον με ανάρτηση της στο facebook, προσθέτοντας πως: «Δεν υπάρχει καμία ενεργή απειλή για το κοινό».

Νωρίτερα, στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου ακούστηκαν πυροβολισμοί και οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο εντός του κτιρίου, εν μέσω συγκεχυμένων πληροφοριών για το τι ακριβώς συνέβη .

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως ο φερόμενος δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο αξιωματικός δεν ταυτοποίησε, ούτε περιέγραψε τον δράστη, αναφέροντας πως δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ένα άτομο προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση μέσα στον Λευκό Οίκο, με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να διαψεύδουν την είδηση.

Λίγοι γερουσιαστές βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, εξαιτίας των διακοπών στο Κογκρέσο, με το περιστατικό να συμβαίνει μετά από μια αστυνομική άσκηση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επιπλέον σύγχυση.

Οι μυστικές υπηρεσίες απέκλεισαν προσωρινά την περιοχή γύρω από τον Λευκό Οίκο μετά το περιστατικό, ως «προληπτικό μέτρο».

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου, αποκλείστηκε ο Λευκός Οίκος. EPA, JIM LO SCALZO
Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου, αποκλείστηκε ο Λευκός Οίκος. EPA, JIM LO SCALZO

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο, σύλληψη ενός υπόπτου, ένας τραυματίας αστυνομικός

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου, ανέφεραν πηγές της αμερικανικής Γερουσίας.

Ένας ένοπλος συνελήφθη πριν από λίγο στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου, ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο το φρουραρχείο του Καπιτωλίου.

Οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν “να αναζητήσουν καταφύγιο” εντός του κτιρίου. Η αστυνομία κάλεσε επίσης όσους βρίσκονταν στο χώρο έξω από το συγκρότημα να καλυφθούν όπου μπορούν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι το Καπιτώλιο έχει αποκλειστεί λόγω μιας ενδεχόμενης απειλής για την ασφάλεια.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας του Καπιτωλίου απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, είπε όμως ότι η υπηρεσία θα εκδώσει σύντομα μια ανακοίνωση για το θέμα.

Αποκλείστηκε πριν από λίγο το κτίριο της αμερικανικής προεδρίας, μετά τις πληροφορίες σχετικά με πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο που μεταδόθηκαν από αμερικανικά ΜΜΕ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: