Είναι πιο σοβαρό θέμα ο Παπαγγελόπουλος από την οικονομική και προσφυγική κρίση;




Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ

Εξαιρετικά αντανακλαστικά επέδειξε η κυβέρνηση ως προς το θέμα που ανέκυψε με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Πριν καν πάρει διαστάσεις το όλο θέμα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Σωστά, διότι το θέμα της Δικαιοσύνης είναι (ανέκαθεν στην Ελλάδα) ένα σοβαρό ζήτημα και πρέπει οι πολιτικοί ηγέτες να τοποθετούνται επ’ αυτού.

Αυτός όμως ήταν ο πραγματικός στόχος της κίνησης του κ. Αλ. Τσίπρα; Ακόμη και οι πιο μετριοπαθείς δυσκολεύονται να το πιστέψουν, με δεδομένο ότι στη χώρα κυριαρχούν αυτή την περίοδο άλλα -πολύ πιο σοβαρά και άμεσα- ζητήματα, όπως είναι το Προσφυγικό που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο αλλά και η πορεία της οικονομίας που εξαρτάται εν πολλοίς από την κρίσιμη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τη στιγμή λοιπόν που οι πολίτες «διψούν» για επίσημη ενημέρωση και για τα δύο αυτά ζητήματα, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επιλέγουν να προβάλλουν το ζήτημα της Δικαιοσύνης. Αρα, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει, πριν από οτιδήποτε άλλο, να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο λόγος που κάνει αυτή την κίνηση δεν είναι ο αποπροσανατολισμός, ούτε επίσης η συσπείρωση -μέσα από τη σύγκρουση με την αντιπολίτευση- της κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας, εν όψει των δύσκολων νομοσχεδίων που θα κληθεί να στηρίξει στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εικόνα ενός Κοινοβουλίου που θα παίρνει «φωτιά» (η πόλωση θεωρείται δεδομένη) για το θέμα της Δικαιοσύνης, τη στιγμή που η χώρα βαδίζει απομονωμένη, με το Προσφυγικό σε έξαρση και την οικονομία στον «αέρα», δεν θα είναι κολακευτική για κανέναν και πρωτίστως για την ίδια την κυβέρνηση!

[email protected]

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: