Υιοθετεί η Μέρκελ τα τουρκικά αιτήματα για βίζα και χρήματα, μεταθέτει για το μέλλον την ένταξη




Η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες, αφορά όλη την Ευρώπη, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η όποια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό θα πρέπει να συνοδευτεί από μια συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ για τις ποσοστώσεις προσφύγων που θα δεχθούν στο έδαφός τους.

«Η επιβράνδυση των προσφυγικών ροών προς Γερμανία που οφείλεται στο κλείσιμο συνόρων σε χώρες όπως η Αυστρία, δεν θα πρέπει να μας εξαπατά… Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιπτώσεις για όλη την Ευρώπη» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην ομοσπονδιακή βουλή της Γερμανίας, αναφέρει το Έθνος.

Η καγκελάριος, αναφερόμενη στα όσα προσφέρει η Κομισιόν στην Τουρκία για να κλείσει η συμφωνία για το προσφυγικό, σημείωσε ότι δεν αλλάζουν οι κανόνες της ΕΕ για κατάργηση βίζας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα, «απολύτως κατανοητό» το αίτημα της Άγκυρας για περισσότερη χρηματοδότηση από κονδύλια της ΕΕ.

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι στην «ατζέντα» αυτή την στιγμή. «Οι όροι που θα επιτρέψουν στην Άγκυρα να ενταχτεί στο μπλοκ παραμένουν και δεν θα αλλάξουν» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: