Η βροχή δεν πτόησε τους 30.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα: Ατελείωτος χορός…




Περίπου πέντε ώρες διήρκεσε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Πάτρας, με τους 30.000 καρναβαλιστές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο θέαμα.

Παρά την συνεχή βροχόπτωση οι καρναβαλιστές δεν πτοήθηκαν και ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους, όπου με την ζωντάνια τους και την ευρηματικότητά τους αποζημίωσαν τους χιλιάδες θεατές, που παρακολουθούσαν την παρέλαση κάτω από τις στοές των πεζοδρομίων, προστατευμένοι από την βροχή.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι με την μπάντα του δήμου Πατρέων και ακολουθούσαν ο εντυπωσιακός και σατιρικός βασιλιάς καρνάβαλος, όπως και τα υπόλοιπα άρματα, που όλα κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων.

Φέτος, ο καρνάβαλος ήταν ένας πλουτοκράτης, με ημίψηλο και πούρο, που στο ένα του χέρι κρατούσε ένα βιβλίο, τα μνημόνια 1 και 2 και στο άλλο το μνημόνιο 3, καθώς και ένα ακόμη μνημόνιο με ερωτηματικό.

Τον βασιλιά καρνάβαλο συνόδευε το καλλιτεχνικό και πολύχρωμο άρμα της βασίλισσας, που ήταν εμπνευσμένο από τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο.

Στην συνέχεια παρήλασαν τα άρματα με τους τίτλους, «Ψωνίσαμε» και «Σύμφωνο πολιτικής Συμβίωσης», όπου κυριαρχούσαν οι φιγούρες του πρωθυπουργού και του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αμέσως μετά παρήλασαν τα άρματα από το καρναβάλι των μικρών, «Προπομπός Κιθαρίστας», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Ο Γάτος στη Σκεπή», «Πειρατικό Καράβι», «Το Τρενάκι», «Το Κάστρο», «Δεντράκια και Μανιτάρια» και το Μουσικό ‘Αρμα.

Κατόπιν πήραν την σκυτάλη οι 30.000 καρναβαλιστές, όπου οι πολύχρωμες και ευρηματικές στολές τους, δημιούργησαν ξεχωριστό καρναβαλικό σκηνικό.

Ταυτόχρονα, πολλά από τα πληρώματα είχαν δημιουργήσει τα δικά τους άρματα και κατασκευές, αποσπώντας τον θαυμασμό των θεατών.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 19:00 το βράδυ με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου και τους πέντε συλλόγους των σοκολατοριχτών, «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες» και «Σοκολατοπαίκτες», οι οποίοι τηρούν πιστά κάθε χρόνο το παραδοσιακό έθιμο.

Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στις 21:00 το βράδυ με την τελετή λήξης, που  πραγματοποιήθηκε στον μόλο της Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι.

Εκεί, η παρουσιάστρια της τελετής λήξης, η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή, υποδέχθηκε τους χιλιάδες καρναβαλιστές και τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κήρυξε τη λήξη του καρναβαλιού.

Αμέσως μετά παραδόθηκε στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος, ενώ τα πυροτεχνήματα έδωσαν λάμψη και χρώματα στην καρναβαλική νύχτα.

Ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα Passepartout και την τετραμελή ελληνική μπάντα Alcatrash.

Στο μεταξύ, μεγάλος ήταν και φέτος ο αριθμός των επισκεπτών που επέλεξαν την Πάτρα, για να περάσουν το καρναβαλικό τριήμερο. Τα ξενοδοχεία της πόλης είχαν πληρότητα που έφθανε το 100%, ενώ πολλοί ήσαν οι επισκέπτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία κοντά στην πόλη.

Όσοι επισκέφθηκαν την Πάτρα, έζησαν τους έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς της πόλης και διασκέδασαν στα πάρτι που οργανώθηκαν σε πολλά σημεία του κέντρου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Η. Κάνιστρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: