Οι Βέλγοι αγνόησαν τις εισηγήσεις των Ισραηλινών για την ασφάλεια στο Ζαβεντέμ




Ισραηλινή εταιρία ειχε προσλάβει η βελγική κυβέρνηση για να ελέγξει και να εισηγηθεί αλλαγές στο σύστημα ασφάλειας του αεροδρομίου Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, αλλα οι συστασεις αυτες που παραδόθηκαν πριν μερικες εβδομάδες αγνοήθηκαν παντελώς.

Την αποκάλυψη αυτή κάνει η ισραηλινή εξειδικευμένη σε θέματα ασφάλειας ιστοσελίδα DEBKA, η οποία επισημαίνει ότι δεν ηταν μόνο η Ισραηλινή εταιρία η οποία ειχε εισηγηθεί άμεσα λήψη μέτρων για την αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας του αεροδρομίου καθώς στις 29 Φεβρουαρίου οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της Ε.Ε. ζήτησαν την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, αλλά και στα βελγικα σύνορα, οπου οι τρομοκράτες βρίσκουν ελεύθερο πεδίο δράσης λόγω της ελεύθερης μετακίνησης λόγω Σένγκεν.

Μετα την επίθεση σύμφωνα με την ιστοσελίδα αποκαλύφθηκε ότι οι …Ουκρανοί άνδρες ασφαλείας του αεροδρομίου είχαν οι περισσότεροι εγκαταλείψει τις θέσεις τους και όσοι είχαν απομείνει στις θέσεις τους έκαναν πρόχειρους και πλημμελείς ελέγχους.

Ιδιαίτερα ευάλωτο χαρακτηρίζεται από την ισραηλινη ιστοσελιδα, όμως και το άλλο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Σαρλερουα που καταλήγουν οι πτήσεις από την Αλγερία, Τυνησία και Τουρκία, καθώς γίνονται πλημμελείς έλεγχοι ειδικά μάλιστα στους ταξιδιώτες που συνεχίζουν την πτήση τους από το αεροδρόμιο Ζαβεντεμ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: