Η μουσικός Λόρι Άντερσον θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Ιδρύματος Νιάρχος




Η διεθνούς φήμης συνθέτρια, περφόρμερ και μουσικός, Λόρι Άντερσον, θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα αλλά και στη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον κόσμο», που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Με τις εκδηλώσεις, που θα φιλοξενηθούν στο υπό κατασκευή Κέντρο Πολιτισμού, από τις 23 ως τις 26 Ιουνίου, καλλιτέχνες και προγράμματα από όλο τον κόσμο θα δώσουν ζωή στο μεγαλόπνοο έργο.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει η γενική διευθύντρια συναυλιών και διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, Λίμορ Τόμερ. Η Λόρι Άντερσον θα αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του προγράμματος, ενώ θα παρουσιάσει και μια βιωματική περφόρμανς στους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού. Επιπλέον, ο πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Γέιλ, Ρόμπερτ Στορ, θα επιμεληθεί το εικαστικό πρόγραμμα του τετραημέρου.

Στους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν συγκαταλέγονται επίσης, ο ανατρεπτικός Σύρος Μουσικός, Ομάρ Σουλεϊμάν, ο οποίος θα παρουσιάσει συριακή παραδοσιακή μουσική, εμπλουτισμένη με στοιχεία ποπ και πανκ, ο Αμερικανοϊρακινός μουσικός Αμίρ Ελσαφάρ με το συγκρότημα «Two Rivers Ensemble», που θα ερμηνεύσουν ένα μουσικό ιδίωμα της τζαζ φιλτραρισμένο μέσα από τις μελωδίες της παραδοσιακής μουσικής του Ιράκ, ο Γιώργος Ξυλούρης μαζί με τον Αυστραλό Τζιμ Γουάιτ, και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: