Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ου μπλέξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «από το κακό στο χειρότερο η διαπραγμάτευση (για να τελειώσει η αξιολόγηση). Το ΔΝΤ επιμένει στα μέτρα των 9 δισ. ευρώ! Αμφισβητούν τον…Τόμσεν οι Ευρωπαίοι. Αναπάντεχη γερμανική κατανόηση λόγω Προσφυγικού».

ΕΘΝΟΣ: «Πόϊντ Σύστεμ για χρέη προς τα Ταμεία»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ηλεκτρονικό σαφάρι με στόχο να εντοπισθούν οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων εξαπολύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας με τη χρήση ενός ειδικού λογισμικού. Στο στόχαστρο μπαίνουν αρχικά οι κατά σύστημα κακοπληρωτές».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φοβάται τους υπουργούς του»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού να παραδώσουν τα κινητά τηλέφωνά τους πριν από τη συνεδρίαση. Απορία προκαλεί το γεγονός ότι στην αίθουσα συνεδριάσεων ειδικά μηχανήματα σαρώνουν για υποκλοπές και «απενεργοποιούν» τα κινητά».

ΕΣΤΙΑ: «Συντονισμός για το θεαθήναι»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ήδη, όταν πριν 14 περίπου μήνες ανελάμβανε η Κυβέρνησις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το μεταναστευτικό ήταν σε εξέλιξη. Όχι με την ένταση που είδαμε να κλιμακώνεται στο διάστημα που ακολούθησε, αλλά τότε οι ροές ήταν καθημερινές».

Η ΑΥΓΗ: «Αναζητείται υπέρβαση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «κλίμα συνεννόησης στο τρίγωνο Βρυξέλλες-Αθήνα-Άγκυρα, που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία για μια ρεαλιστική και μεσοπρόθεσμη βιώσιμη αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος στην ευρωτουρκική σύνοδο της Δευτέρας, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και ώρες».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Παζαρεύουν την τύχη χιλιάδων προσφύγων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση ΕΕ και γείτονος που φαίνεται να καταλήγει σε επαναπροώθηση όλων των προσφύγων, πλην των Σύρων. Οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» γράφουν ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία στη συνάντηση του Αχμέτ Νταβούτογλου με τον Ντόναλντ Τουσκ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μαζί στο τραπέζι προσφυγικό, αξιολόγηση»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μορφή «δίδυμης» διαπραγμάτευσης προσλαμβάνουν εκ των πραγμάτων για την Αθήνα το προσφυγικό και η αξιολόγηση, με την κυβέρνηση να προβλέπει σε ελαστικότερη αντιμετώπιση των εταίρων λόγω των βαρών από τις προσφυγικές ροές».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Προσαρμόζουν το Ασφαλιστικό στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στόχος του σχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό είναι να προσαρμόσει την Ασφάλιση και τη σύνταξη στα δεδομένα που έχουν ήδη διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας, με την κυριαρχία των χαμηλών μισθών, της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Έκλεισαν τα σύνορα, ανοίγουν τα στρατόπεδα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι:» με ένα παράλληλο Υπουργικό Συμβούλιο που θα έχει συντονιστή-επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα θα προσπαθήσει να διαχειριστεί την κρίση του Προσφυγικού η κυβέρνηση».

KONTRA NEWS: «Εγκληματίες! Μας φορτώνουν 150.000 πρόσφυγες αλλά θέλουν και άλλα 9 δισ. φόρους»

Η εφημερίδα γράφει ότι «εγκληματούν συνειδητά σε βάρος της Ελλάδας οι λεγόμενοι εταίροι, οι οποίοι όχι μόνο επιχειρούν εκβιαστικά να μας φορτώσουν 150.000 πρόσφυγες μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο hot spot».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Βήμα για συμφωνία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σοβαρές ενδείξεις για κατάληξη των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με ΕΚΤ και Κομισιόν σε καταρχήν συμφωνία, αρχίζουν να διαφαίνονται. Σημάδια ευελιξίας από το Βερολίνο».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Δείγματα προόδου»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «κλίμα αισιοδοξίας για επικείμενη συμφωνία, που θα επιτρέψει την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρώσουν την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος επικρατούσε χθες στις Βρυξέλλες».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: