Γαλλία: Συλλήψεις τεσσάρων υπόπτων -Σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες, λένε οι αρχές




Ο ένας από τους τέσσερις ύποπτους ισλαμιστές που συνελήφθησαν σήμερα στην περιοχή του Παρισιού φέρεται να σχεδίαζε «βίαιες ενέργειες στη Γαλλία» σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος επιχείρησε να υποβαθμίσει τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα από γαλλικά μέσα ενημέρωσης κι έκαναν λόγο για μια «επικείμενη» επίθεση.

Ερωτηθείς σχετικά, μετά την ανακοίνωση των αρχών για τις συλλήψεις, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε από την πλευρά του τους πολίτες να επιδεικνύουν «τη μεγαλύτερη επαγρύπνηση».

«Το επίπεδο απειλής παραμένει πολύ αυξημένο» υπογράμμισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους, αναφερόμενος στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση που συνδεόταν με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι και πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα σήμερα, το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1 μετέδωσε ότι η αντιτρομοκρατική μονάδα της γαλλικής αστυνομίας συνέλαβε τέσσερις εξτρεμιστές ισλαμιστές που θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδίαζαν να διαπράξουν άμεσα μια επίθεση στο κέντρο του Παρισιού.

Τρεις άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Παρίσι και στο Σεν-Σαιν-Ντενί, βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν συγκεντρώσει στοιχεία και καταρτίσει φακέλους για τα πρόσωπα αυτά και συγκεκριμένα τις διασυνδέσεις τους με δίκτυα ισλαμιστών, προστέθηκε στον ιστότοπο του TF1.

Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης ένα φυσίγγιο που δεν είχε χρησιμοποιηθεί αυτόματου πυροβόλου όπλου και εξοπλισμό υπολογιστών, επισήμανε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: