Γαλλία: Συγκρούσεις αστυνομίας-ακροδεξιών – 14 συλλήψεις




Δεκατέσσερις ακροδεξιοί διαδηλωτές συνελήφθησαν το Σάββατο στο Καλαί έπειτα από μια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε κατά της παρουσίας σε κοντινή απόσταση από αυτήν την πόλη στη βόρεια Γαλλία χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που θέλουν να μεταβούν στη Βρετανία με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής, σύμφωνα με τις αρχές.

Συνολικά, 80 μέλη της οργάνωσης Génération identitaire (Γενιά της Ταυτότητας) συμμετείχαν νωρίς το πρωί σε αυτή τη διαδήλωση που έγινε χωρίς την άδεια των αρχών, οι οποίες διέλυσαν το πλήθος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές από τη νομαρχία του Πα ντε Καλαί, αναφέρει η Ημερησία.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την πρόσβαση σε δύο γέφυρες στην πόλη. «Κρατούσαν πανό, έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και εκτόξευσαν καπνογόνα» δήλωσε ο Ετιέν Ντεσπλάνκ, διευθυντής του γραφείου της νομάρχου Φαμπιέν Μπιτσιό.

Στις φωτογραφίες κι ένα βίντεο που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter διακρίνονται πολλοί νέοι να κάθονται στο έδαφος, κάποιοι άλλοι να κρατούν πανό με τα συνθήματα «δεν θα περάσετε», «επιστρέψτε στις πατρίδες σας», ενώ αστυνομικοί περικυκλώνουν μία από τις ομάδες των διαδηλωτών.

Σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε προτού οι αρχές απωθήσουν το πλήθος, η οργάνωση Génération identitaire γνωστοποιούσε ότι 130 μέλη της συμμετείχαν στην κινητοποίηση και επιβεβαίωνε ότι είχε καταλάβει κι ήλεγχε «τρεις γέφυρες που επέτρεπαν την πρόσβαση των μεταναστών στην πόλη του Καλαί».

«Επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης, εναντίον οδηγών, ταραχές στην πόλη, πλήρης αποσύνθεση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού- αυτή είναι η πραγματικότητα της μαρτυρικής πόλης, με μία απίστευτη επιδείνωση τις τελευταίες εβδομάδες» επεσήμαινε η οργάνωση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: