Φωκαίδης: Στόχος του υπουργείου Άμυνας η ωφέλιμη και παραγωγική θητεία

Ο υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης. Φωτογραφία ΚΥΠΕ
Ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης επανέλαβε ότι ο στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι να καταστήσει τη στρατιωτική θητεία όσο το δυνατό πιο ωφέλιμη και παραγωγική και είναι “γι’ αυτό ενισχύουμε διαρκώς τη νέα πολιτική θετικών κινήτρων”.

Μιλώντας στην ημερίδα «Μέρες Σταδιοδρομίας», πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, υλοποιείται ήδη το πρόγραμμα εξ αποστάσεως φοίτησης που δίνει τη δυνατότητα έναρξης σπουδών ενώ στις επόμενες μέρες θα εγκαινιαστεί και το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης που θα δίνει τη δυνατότητα απόκτησης διπλωμάτων ως ένα χρήσιμο εφόδιο για την μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία των εθνοφρουρών.

Ο Υπουργός `Αμυνας έκανε επίσης αναφορά στο νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και στόχο έχει να δώσει τη δυνατότητα τεχνικής και χρηματοδοτικής στήριξης σε όσους έχουν την έφεση, να προχωρήσουν την μετεξέλιξη επιχειρηματικών ιδεών, που θα επιλεγούν μέσω διαγωνισμού σε συγκεκριμένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, μετά το πέρας της στρατιωτικής τους θητείας.

Ο κ. Φωκαϊδης ανέφερε ότι και στο τομέα του αθλητισμού, όπως είναι τα προγράμματα εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας ενώ αυτό το εξάμηνο θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα εκμάθησης πρώτων βοηθειών, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. Ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας θα εγκαινιάσει σύντομα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, τα Κέντρα Επαγγελματικού και Ακαδημαϊκού Προσανατολισμού, με στόχο να υπάρχει συνεχής και συστηματική δυνατότητα σε όσους εθνοφρουρούς το επιθυμούν να λαμβάνουν σχετική ενημέρωση και καθοδήγηση.

Ο κ. Υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η πολιτική «θετικών κινήτρων», μαζί με τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, την εμπέδωση της αξιοκρατίας και της ισονομίας στην Ε.Φ., θα συμβάλουν ουσιαστικά έτσι ώστε οι εθνοφρουροί μας να αισθάνονται περήφανοι που υπηρετούν την πατρίδας τους και την ίδια ώρα να αξιοποιούν χρήσιμα το χρόνο αυτό για να αποκτήσουν δεξιότητες και να προγραμματίσουν τη μετέπειτα ζωή τους.

Οι «Μέρες Σταδιοδρομίας» θα πραγματοποιηθούν σε επτά στρατόπεδα σε παγκύπρια κλίμακα μεταξύ 7 Μαρτίου – 21 Μαρτίου 2016. Κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών ημερίδων γίνονται παρουσιάσεις από εκπροσώπους των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων ενώ στην συνέχεια οι εθνοφρουροί μπορούν να λάβουν έντυπο υλικό για προγράμματα σπουδών καθώς και να υποβάλουν προσωπικώς απορίες στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: