Εξέγερση σε φυλακή των ΗΠΑ – Συγκεχυμένη η κατάσταση




Εξέγερση ξέσπασε σε μια φυλακή στη νότια Αλαμπάμα, γνωστοποίησαν σήμερα οι αρχές, ενώ ένας ενημερωτικός ιστότοπος μετέδωσε ότι οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιές και αναποδογύρισαν τα κρεβάτια τους.

Ένας αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί από το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Εσκάμπια επιβεβαίωσε τις ταραχές που σημειώθηκαν στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Χόλμαν στο Άτμορ, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων βόρεια του Μομπάιλ, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αναφέρει η Ημερησία.

Προς το παρόν δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα αίτια που προκάλεσαν την εξέγερση και εάν υπάρχουν θύματα: «Δεν απαντάμε στις τηλεφωνικές κλήσεις» είπε μια γυναίκα που απάντησε στο τηλέφωνο στην φυλακή. Κατόπιν το έκλεισε απότομα.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος Al.com δημοσίευσε φωτογραφίες κι ένα βίντεο όπου υποστηρίζεται ότι δείχνει τους κρατούμενους να ανάβουν φωτιές και να κυκλοφορούν ελεύθεροι στο εσωτερικό της φυλακής. Πολλοί έχουν καλύψει τα πρόσωπά τους με λευκές πετσέτες στο βίντεο, ενώ τις εικόνες φαίνεται πως κατέγραψε ένας φυλακισμένος.

«Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για τον γιο μου στην φυλακή Χόλμαν…» έγραψε η Ζανίς Χιούστον στο Facebook, αναφερόμενη στον γιο της Τζαμάριο.

Το Al.com αναμετέδωσε μια ανάρτηση στο Facebook όπου αναφέρεται ότι οι κρατούμενοι δίνουν μάχη για τη ζωή τους.
«Η αστυνομία εκεί συνέχισε να μας χτυπάει και απλά μας απειλούσε με οποιοδήποτε τρόπο» επισημαίνεται στην ανάρτηση, την οποία το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν είναι σε θέση να διασταυρώσει.

«Σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τις Ειδήσεις, τις Εφημερίδες, τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς… Σας παρακαλώ βοηθήστε μας».

Το σωφρονιστικό κατάστημα χωρητικότητας 1.031 κλινών είναι το μοναδικό στην Αλαμπάμα όπου γίνονται εκτελέσεις.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: