Εγκαίνια έκθεσης με σκίτσα στη Ρόδο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας




Την ευχή ότι το μήνυμα που εκπέμπουν τα σκίτσα με θέμα το προσφυγικό να φθάσει εκεί που πρέπει εξέφρασε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινιάζοντας στη Ρόδο την έκθεση «Μετέωρο Βήμα» αναφερόμενος στην Ευρώπη.

«Δεν είμαι όμως καθόλου βέβαιος ότι θα γίνει» ανέφερε στον χαιρετισμό του επισημαίνοντας πως η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μεγάλο σταυροδρόμι και δεν θα πρέπει να χάσει την ευκαιρία για να διασφαλίσει την συνοχή της.

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από την έκθεση σκίτσων αλλά όχι μόνο, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι ότι το κέντρο βάρους της Ευρώπης πρέπει να είναι ο άνθρωπος και όχι το κοινό νόμισμα.

Η έκθεση «Μετέωρο Βήμα» φιλοξενείται στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του δήμου Ρόδου και περιλαμβάνει 120 έργα Ελλήνων σκιτσογράφων με θέμα το προσφυγικό. Από την Ρόδο θα μεταφερθεί στη Λέρο και στο Αγαθονήσι και στη συνέχεια στην Αθήνα για να καταλήξει στις Βρυξέλλες με την φιλοδοξία να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη της Ευρώπης.

Χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης απεύθυναν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο πρόεδρος της λέσχης γελοιογράφων κ. Πάνος Μαραγκός.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: