Εύσημα στην Κύπρο από τον επίτροπο Ντομπρόφσκις για την οικονομία




H Κύπρος εφάρμοσε με αποφασιστικότητα και θετικά αποτελέσματα το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, δήλωσε Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος επισκέπτεται την Λευκωσία, υπογραμμίζοντας πως “είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της υφιστάμενης δημοσιονομικής πολιτικής”.

Ο κ. Ντομπρόβσκις έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και είχε συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη. Στη συνάντηση πέραν από την ολοκλήρωση του προγράμματος και την πορεία της οικονομίας, συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Κομισιόν θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε μια επανενωμένη Κύπρος να λειτουργεί αποτελεσματικά ως μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

«Όταν το πρόγραμμα πλησιάζει στο τέλος του, είναι σημαντικό να παραμείνουμε στην ίδια πορεία για να διασφαλιστεί ότι αυτές οι θετικές εξελίξεις που βλέπουμε τώρα στην κυπριακή οικονομία θα συνεχιστούν και ότι η βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη της Κύπρου και της οικονομίας της είναι πιο ανθεκτική σε εξωτερικές μελλοντικές οικονομικές κρίσεις», δήλωσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ντομπρόβσκις εξέφρασε την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της σε ορισμένους τομείς, όπως για παράδειγμα στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, ενώ τόνισε ότι η Επιτροπή είναι πρόθυμη να βοηθήσει και στη σύσταση του εθνικού συστήματος υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά μια νέα αρχή για την περαιτέρω μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό της κυπριακής οικονομίας.

Α. Βικέτος, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: