Διοικητής ΝΑΤΟ: Η Μόσχα κι η Δαμασκός χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες ως όπλο εναντίον της Ευρώπης




Η Μόσχα και η Δαμασκός χρησιμοποιούν εσκεμμένα τις ροές των Σύρων προσφύγων ως όπλο με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης, κατήγγειλε χθες ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλοβ.

«Από κοινού, η Ρωσία και το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ χρησιμοποιούν εσκεμμένα τη μετανάστευση ως ένα όπλο για να προσπαθήσουν να κατακλύσουν τις ευρωπαϊκές δομές και να κατακερματίσουν την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων» επισήμανε ο ίδιος ενώπιον της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας.

O Αμερικανός πτέραρχος διαβεβαίωσε ότι η Δαμασκός προχώρησε σε ρίψεις βαρελιών με εκρηκτικές ύλες από ελικόπτερα και η Μόσχα χρησιμοποίησε μη κατευθυνόμενες βόμβες με στόχο να ωθήσει τους Σύρους εκτός των συνόρων της χώρας τους.

«Δεν μπορώ να διακρίνω κάποιον άλλο λόγο» να χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους «παρά να θέσουν σε κίνηση (τις ροές) των προσφύγων και να διασφαλίσουν ότι εκείνοι θα γίνουν το πρόβλημα κάποιου άλλου» τόνισε ο αξιωματικός.

Ο πτέραρχος Μπριντλόβ εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η Ρωσία θέτει μία «μακροπρόθεσμη υπαρξιακή απειλή για τις ΗΠΑ» και τους «Ευρωπαίους συμμάχους κι εταίρους της».

Στην Ουκρανία έξαλλου «συνεχίζει να χρησιμοποιεί» κάθε μορφή εξουσίας που διαθέτει για να αποσταθεροποιήσει την χώρα, υπογράμμισε ο ίδιος.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: