Διατήρηση του βασικού επιτοκίου στα ίδια επίπεδα από την Federal Reserve




H Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε το βασικό επιτόκιο της στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ, επικαλούμενη υποτονική επενδυτική επιχειρηματική δραστηριότητα και εξαγωγές.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Φέντεραλ Ρίζερβ ωστόσο αναμένει ακόμη πιθανόν δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος, σημειώνοντας ότι η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται «σε μέτριους ρυθμούς παρά τις παγκόσμιες οικονομικές και χρηματοοικονομικές εξελίξεις των πρόσφατων μηνών».

Αναθεωρώντας τις αισιόδοξες προβλέψεις του Δεκεμβρίου η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς, το σώμα διαμόρφωσης πολιτικής της Φεντ, αναφέρει ότι αναμένει την οικονομία των ΗΠΑ να αναπτυχθεί μόνο κατά 2,2% φέτος, σε σχέση με 2,4% που είχε προβλέψει προηγουμένως.

«Οι παγκόσμιες οικονομικές και χρηματοοικονομικές εξελίξεις συνεχίζουν να ενέχουν κινδύνους», σημειώνει η Επιτροπή στην ανακοίνωση πολιτικής της.

Προσθέτει επίσης ότι πιθανόν ο πληθωρισμός να παραμείνει πολύ χαμηλός στο 1,2% ως το τέλος του χρόνου, ποσοστό που απέχει πολύ από τον στόχο του 2%.

ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων – ΗΠΑ/ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: