Διαψεύδουν Τσίπρα: Σοβαρές οι επιπτώσεις στον τουρισμό της Λέσβου, λόγω προσφυγικών ροών




Με σημερινή ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, αναφέρεται στην πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό STAR κατά την οποία, όπως υποστηρίζεται, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι «ο τουρισμός στο νησί της Λέσβου δεν αντιμετωπίζει σχεδόν κανένα πρόβλημα από τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές».

Σύμφωνα με την Επιτροπή «υπάρχει μείωση στις προκρατήσεις και στις πτήσεις τσάρτερ πάνω από 80%, ενώ οι προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων για την επικείμενη τουριστική σεζόν αγγίζουν μονοψήφια νούμερα, τη στιγμή μάλιστα που η οικονομία της Λέσβου εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το τουριστικό προϊόν».

Στην ίδια ανακοίνωση υποστηρίζεται πως «απορεί και διερωτάται ο κάθε πολίτης του τόπου μας αν ο πρωθυπουργός, ζήτησε να ενημερωθεί, και από ποιόν έγινε αυτό, όταν λίγες μέρες πριν είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου και του προέδρου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά για το τεράστιο πρόβλημα στον τουρισμό που αντιμετωπίζει η Λέσβος λόγω των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Δεν είναι δυνατόν να μην αγανακτούμε από τέτοιες δηλώσεις».

Σύμφωνα τέλος με την Επιτροπή «απορεί λοιπόν και διερωτάται ο κάθε ένας από εμάς ποιά είναι η απάντηση των βουλευτών μας μπροστά σε αυτό το ερώτημα και ποια θέση παίρνουν, ιδιαίτερα ο βουλευτής της κυβέρνησης».

Τη Συντονιστική Επιτροπή των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, που συγκροτήθηκε πρόσφατα, συναποτελούν οι φορείς Επιμελητήριο Λέσβου, Οικονομικό Επιμελητήριο ΒΑ Αιγαίου, Τεχνικό Επιμελητήριο ΒΑ Αιγαίου, Σύλλογος Φοροτεχνικών Λέσβου, Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου, Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Λέσβου, Σύλλογος Συμβολαιογράφων, Ένωση Τουριστικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου, Ένωση Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων, Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής, Σύνδεσμος Ταξί Μυτιλήνης. Σύνδεσμος Περιφερειακών Ταξί Λέσβου, Σύλλογος Εργοληπτών Νομού Λέσβου και Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Λέσβου.

Σ. Μπαλάσκας, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λέσβος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: