Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου: Άγγιξε τα 40 δολ το Μπρεντ, στα 38 το αμερικανικό αργό




Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου αντέστρεψαν σήμερα τις αρχικές τους απώλειες αλλά η ανάκαμψή τους ήταν υποτονική καθώς η προσοχή της αγοράς επικεντρώθηκε και πάλι στις ενδείξεις για αύξηση των αποθεμάτων του αργού.

Το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραφε νωρίτερα άνοδο κατά 45 σεντς στα 39,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ αναμένεται να καταγράψει την καλύτερη επίδοση για τον μήνα Μάρτιο τουλάχιστον από το 2007.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε νωρίτερα σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων τουλάχιστον εβδομάδων, αλλά αναμένεται να σημειώσει το μεγαλύτερο ράλι για τον μήνα Μάρτιο εδώ και 14 χρόνια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκαν νωρίτερα στα 38,32 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησαν στα 37,57 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδά τους από τις 16 Μαρτίου.

Ωστόσο, τα υψηλά αποθέματα δημιουργούν αμφιβολίες για το κατά πόσο η τιμή του αργού μπορεί να διατηρήσει αυτά τα κέρδη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν για έβδομη συνεχή εβδομάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: