Ακτή Ελεφαντοστού: Πυρά σε θέρετρο όπου συχνάζουν δυτικοί: Πληροφορίες για θύματα




Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε ένα ξενοδοχείο στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου συχνάζουν υπήκοοι χωρών της Δύσης και βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων ανατολικά του Αμπιτζάν, γνωστοποίησαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Oι ένοπλοι «που είναι βαριά οπλισμένοι και φοράνε κουκούλες πυροβόλησαν εναντίον των θαμώνων του ξενοδοχείου L’Etoile du sud…» περιέγραψε ένα αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σε βίντεο που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες φαίνονται τουλάχιστον 7 άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος μετά την επίθεση.

Επιπλέον, γίνεται λόγος, σύμφωνα με το Ρόιτερς, για 4 ενόπλους που άνοιξαν πυρ εναντίον τουριστών. Υπάρχουν θύματα από την επίθεση, επιβεβαίωσε επιπλέον στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε περίπου 12 ανθρώπους, μεταξύ αυτών μία υπήκοο χώρας της Δύσης που είχε τραυματιστεί, να απομακρύνονται με στρατιωτικά φορτηγά. Δυνάμεις του στρατού κατευθύνονται προς το σημείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτoρείο,Ρόιτερς, Αμπιτζάν, Ακτή Ελεφαντοστού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: