Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε, είπε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα




Περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τόσο στο θέμα της οικονομίας όσο και στο προσφυγικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να δώσει τη λύση, όπως είπε ο ελληνικός λαός. Στην ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν αντέχει τη συνεννόηση και πως οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

«Δεν μπορείτε να λειτουργήσετε σε κλίμα συνεννόησης. Δεν αντέχετε τη συνεννόηση. Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε. Να φύγετε πριν σπρώξετε τη χώρα στην καταστροφή. Οδηγήσατε τη χώρα τρεις φορές σε εκλογές χωρίς να υπάρχει εθνικός λόγος. Τώρα υπάρχει. Ας δώσει τη λύση ο λαός. Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσής σας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως «ο χειρότερος τέως πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ως σε μια δημοκρατική χώρα η λειτουργία της δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης της Βουλής καθώς όλοι σέβονται τη διάκριση των εξουσιών και την απόλυτη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. «Η σημερινή Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική δημοκρατία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είστε κατήγορος , είστε κατηγορούμενος για τα μεγαλύτερα ψέματα που έχει πει πρωθυπουργός. Παραλάβατε κράτος και παραδίδετε κράτος ανομίας και περιορισμένης κυριαρχίας. Παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε και διαλύετε τη χώρα. Προδώσατε τις ελπίδες όσων σας πίστεψαν. Είστε ο βασικός υπεύθυνος για την κατάσταση που βρίσκετε σήμερα η χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως πήρε την πρωτοβουλία για τη σημερινή συζήτηση για να μεταθέσει την ατζέντα του πολιτικού διαλόγου. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να γίνει συζήτηση για την ανεργία, τη φτωχοποίηση, το προσφυγικό αλλά επιθυμεί να κατασκευάσει εχθρούς. «Δεν αντέχει ο κ. Τσίπρας τη συζήτηση για την πραγματική κατάσταση της χώρας γιατί έχει πει τα μεγαλύτερα ψέματα. Τον νοιάζει πως θα μείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο και κάθε μέσο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό τον οποίο και κατηγόρησε πως εμπεδώνει την αίσθηση της απόλυτης αβεβαιότητας.

«Η μεσαία τάξη βιώνει μια φοροκαταιγίδα, η δική σας Ελλάδα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα» είπε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας με δραματικούς τόνους την κατάσταση στη χώρα με το προσφυγικό.

«Ο δήθεν ανθρωπισμός της αριστεράς βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης. Σήμερα επιτρέπετε να γίνει ο Πειραιάς μια νέα Ειδομένη. Γιατί επιτρέπετε στους υπουργούς σας να κάνουν γελοίες δηλώσεις περί προσφύγων επενδυτές; Με τις ανοησίες σας θα κάνετε όλους τους επενδυτές μετανάστες» τόνισε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για διάλυση του συστήματος υγείας και της παιδείας αλλά και για νέα φοροκαταιγίδα.

Οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν αλλά η αξιολόγηση δεν κλείνει και η κυβέρνηση ετοιμάζει πρωτοφανή φοροκαταιγίδα στη μεσαία τάξη. Η πραγματική οικονομία βουλιάζει στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τη μνημειώδη ανικανότητά σας. Η κρίση έχει μετατραπεί σε μια καθολική κρίση της κοινωνίας. Δεν είναι αυτό το μέλλον που μας αξίζει» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ενώ άσκησε κριτική και στο γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος δεν παραιτήθηκε παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Μουζάλας παρέμεινε στη θέση του.

«Το τελευταίο σας καταφύγιο είναι η σκηνοθεσία μας σαπουνόπερας. Είστε μια κυβέρνηση υπό κατάρρευση και για αυτό θέλετε να δημιουργήσετε κλίμα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Για να ξεφύγετε από τη λάσπη της Ειδομένης πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα της διαπλοκής» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως απαξιώνει τους θεσμούς, υπονομεύει την πολυφωνία της ενημέρωσης, και παρεμβαίνει ωμά στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. «Δεν σας φοβόμαστε , η Ελλάδα θα μείνει ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα όσα και αν έχετε στο μυαλό σας και δεν θα καταπατήσετε το σύνταγμα. Όσα πρωτοσέλιδα και αν παραγγείλετε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η ΝΔ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη θεσμική θωράκιση της δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει ως στόχο την άλωση του κράτους χτίζοντας τη δική της διαπλοκή.

«Μέσα σε ένα χρόνο υιοθετήσατε όλες τις κακές συνήθειες της μεταπολίτευσης. Αποδειχτήκατε πιο παλιός από το παλιό. Οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, φτωχοποιήσατε τη μεσαία τάξη, η χώρα έχει καταντήσει σκιά του εαυτού της. Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας στην παράταξη του Κώστα Καραμανλή δεν μπορείτε εσείς να δώσατε» δήλωσε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για λαϊκισμό και μυστικά παζάρια με επιχειρηματίες.

«Γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται μυστικά με ένα βαρόνο της διαπλοκής. Γιατί χρειαστήκατε 4 συναντήσεις; Για να πείτε ένα όχι; Ή μήπως το όχι ήταν σαν του δημοψηφίσματος που έγινε ναι; Μπήκατε σε μυστικά παζάρια» τόνισε διερωτώμενος αν ο πρωθυπουργός θα ελέγξει και το τί έγινε με το ΑΛΤΕΡ.

«Δεν φαντάζομαι ο συγκεκριμένος εκδότης να εξαιρεθεί από τον έλεγχο τώρα που μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου; Πάει πολύ, εσείς, το αγαπημένο παιδί του νεοαυριανισμού να μιλάτε για διαφάνεια» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τον πρωθυπουργό πως προχώρησε σε προσλήψεις πολιτικών του φίλων κάνοντας λόγο για «ψευτοαριστερά της μετριότητας και της ήσσονος προσπάθειας» η οποία, όπως είπε « δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για ηθικό πλεονέκτημα». Απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις περιβόητες λίστες ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε λιγότερα χρήματα από υποθέσεις φοροδιαφυγής από όσες η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως έκανε «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις του Μπόργιανς σχετικά με τη δική του λίστα.

Αναφερόμενος στα της δικαιοσύνης ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για προσπάθειες ασφυκτικού πολιτικού ελέγχου από την κυβέρνηση ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

«Παρενέβη ή δεν παρενέβη ο κ .Παπαγγελόπουλος στο έργο της δικαιοσύνης. Ζήτησε ή δεν ζήτησε να επιστραφεί η δικογραφία που είχε δοθεί νόμιμα; Με ποια αρμοδιότητα επικοινωνούσε; Που ακούστηκε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης να εισβάλλει σε σύσκεψη δικαστών για να δει αν κάνουν καλά τη δουλειά τους; Δεν υπάρχει θέμα με το ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν και διοικητής της ΕΥΠ;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης ενώ στήριξε τον Γιώργο Κουμουτσάκο στη διαμάχη του με την Όλγα Γεροβασίλη.

«Κάποιος γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών. Διαρρέει ένα τμήμα σε ένα έντυπο. Παράνομα το έντυπο το δημοσιεύει και μετά έρχεται το κράτος να το αναδείξει πολιτικά. Αυτό είναι παρακράτος. Και έρχεστε και μιλάτε για διαφάνεια . Θα έπρεπε να ντρέπεστε» τόνισε ενώ παρουσίασε και συμφωνητικό της ΝΕΡΙΤ με την εταιρία Μαυρίκου.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τους βουλευτές τόνισε πως οι πολιτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε τρία μέτρα, τη συνταγματική αναθεώρηση και τον τερματισμό των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει την αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΕΣΡ. «Να υιοθετήσετε αυτές τις πρωτοβουλίες. Το θεσμικό ροκάνισμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση δεν έχει τί να πει, όλο το αφήγημά σας ανετράπη και απογυμνώθηκε η κυβέρνηση. Έχετε παραιτηθεί από την επίλυση των προβλημάτων, το κράτος είναι ανύπαρκτο, Ελληνίδες και Έλληνες αισθάνονται ασφυξία και αγανάκτηση. Στο βορρά κλειστά σύνορα, η ντροπή της Ειδομένης, το κράτος απών, φόροι παντού, ανεργία. Δεν μπορείτε να λειτουργήσετε σε κλίμα συνεννόησης. Δεν αντέχετε τη συνεννόηση. Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε. Να φύγετε πριν σπρώξετε τη χώρα στην καταστροφή. Οδηγήσατε τη χώρα τρεις φορές σε εκλογές χωρίς να υπάρχει εθνικός λόγος. Τώρα υπάρχει. Ας δώσει τη λύση ο λαός. Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε δεν περίμενα ότι θα το έλεγα αυτό αλλά το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσής σας. Θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΕΠΙΣΗΣ: Στην υπόθεση των εκβιαστών αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής και έκανε γνωστό ότι έχει ασκήσει αγωγή κατά του κ. Μαυρίκου για σειρά δημοσιευμάτων κατά του προσώπου του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε παράλληλα γιατί στις 8/4/2015 η ΝΕΡΙΤ υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό αμοιβαίας διαφήμισης με την εταιρεία του κ. Μαυρίκου και επιτέθηκε στην κυβερνητική εκπρόσωπο.

«Εδώ υπάρχει μια ωραία φάμπρικα. Κάποιος γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών. Διαρρέει τμήμα του σε έντυπο και εκείνο το έντυπο παράνομα το δημοσιεύει. Και μετά ο πραγματικός ενορχηστρωτής, η κυβέρνηση, έρχεται να το αναδείξει. Αυτό είναι παρακράτος και το στήνετε μεθοδικά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Δ. Κοτ., Ν. Αρμένης, ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: