Ξέσπασε “πόλεμος” Μαξίμου-Ν.Δ. για τη συνάντηση του Αλέξη με τον Σταύρο Ψυχάρη




“Πόλεμος” ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για το δημοσίευμα της εφημερίδας το “ΒΗΜΑ”, το οποίο αναφέρεται σε συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη. Το δημοσίευμα προκάλεσε δήλωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και απάντηση της εφημερίδας.

ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: http://mignatiou.com/2016/02/ti-lei-to-maximou-ti-apanta-to-vima-gia-ton-igeti-ton-ekdoti-ke-ti-gata-ton-imala%ce%90on/

Ερωτήματα έχει προκαλέσει στη ΝΔ η «παραδοχή των επαναλαμβανόμενων κρυφών συναντήσεών του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ)», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος και καλεί τον «μοιραίο», όπως τον χαρακτηρίζει, πρωθυπουργό να απαντήσει σε 3+1 απλές ερωτήσεις:

«1. Γιατί ο “αδέκαστος πολέμαρχος” κατά της διαπλοκής, συναντάται κρυφά, όχι μία αλλά τέσσερις φορές με γνωστό μεγάλο εκδότη; Τι συζήτησαν;

2. Εάν του ζητήθηκε μια φορά ευνοϊκή ρύθμιση δανείων και εκείνος την απέρριψε, προς τι οι ακόμα τρεις συναντήσεις;

3. Εκείνος τι ζήτησε και έναντι ποιου ανταλλάγματος;

Και μία τελευταία ερώτηση: Όποια απάντηση και να δώσει περιμένει να την πιστέψει κανείς», διερωτάται ο κ. Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας πως «ο κ. Τσίπρας έχει απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας».

Να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει ξεκάθαρα σε σειρά ερωτημάτων, «αντί να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής», καλεί το Μέγαρο Μαξίμου τη ΝΔ.

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζεται ότι «η ΝΔ σπεύδει να κάνει τον συνήγορο της διαπλοκής» και σημειώνει:

«Αντί η ΝΔ να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής, καλό θα είναι να απαντήσει ξεκάθαρα:

* Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;

* Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;

Ρωτάμε επίσης αν ο κ. Μαυρίκος -για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κρατούν σιγήν ιχθύος- έχει εξοφληθεί από τα ταμεία του κόμματος, ή αν έχει να λαμβάνει και για ποιες υπηρεσίες ακριβώς».

«Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Παράλληλες συναλλαγές Τσίπρα με το μιντιακό κατεστημένο», καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα

Για αναξιοπιστία, παραπλάνηση και ψέματα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό, η Λαϊκή Ενότητα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, αναφορικά με το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” για τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον εκδότη του ΔΟΛ.

«Οι τέσσερις κρυφές, με άκρα συνωμοτικότητα και ερήμην κάθε κομματικού οργάνου, συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Στάυρο Ψυχάρη, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη και τα στελέχη του, έδιναν, ως ριζοσπαστική αξιωματική αντιπολίτευση, μάχη ενάντια στη διαπλοκή, δείχνουν ότι ο Αλ. Τσίπρας ακολουθούσε μια παράλληλη γραμμή συναλλαγών παρασκηνίου με το μιντιακό κατεστημένο της χώρας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, τονίζοντας ότι «η χώρα πληρώνει σήμερα βαρύτατα την αναξιοπιστία, την παραπλάνηση και τα ψέματα του Αλ. Τσίπρα, του οποίου η κυβέρνηση συναντά παντού την γενική κοινωνική κατακραυγή».

«Το δυστύχημα είναι ότι «το “πολιτικό πτώμα” του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να το αξιοποιήσει ως ”πλυντήριο” ένας θλιβερός θίασος πρώην και νυν κέντρο-νεοφιλελεύθερων μνημονιακών, υπό την ομπρέλα του Κυρ. Μητσοτάκη, ηγετών για να πάρουν τη ρεβάνς», συμπληρώνει η ΛΑΕ και καλεί τους πολίτες της «ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη, που αντιπροσωπεύει το δίλημμα Τσίπρας-Μητσοτάκης και οι ανεκδιήγητοι “κεντρώοι” δορυφόροι τους».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: