Τσίπρας: Ανοησίες Βαρουφάκη, δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου επί του ηθικού πεδίου




Για ανοησίες του Γιάνη Βαρουφάκη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών αναφορικά με το δημοψήφισμα και την μετέπειτα συμφωνία της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δέχεται την πολιτική κριτική, όμως πρόσθεσε «δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου επί του ηθικού πεδίου», δεν δέχομαι λάσπη. Να τελειώνει η πλάκα ότι έκανα το «όχι» του δημοψηφίσματος «ναι» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κατατεθούν εντός του Μαρτίου, ίσως και μαζί με το ασφαλιστικό, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα εξωτερικού, το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει ότι το Μαξίμου ήθελε στο δημοψήφισμα να κερδίσει με μικρή πλειοψηφία το «ναι» ώστε να κάνει πιο εύκολα τη στροφή. Στο σημείο εκείνο ήταν που ο πρωθυπουργός άστραψε και βρόντηξε.

Ερωτώμενος αν έκανε λάθος στην επιλογή του κ. Βαρουφάκη, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη αλλά αυτό θα αποδειχθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: