Το Κρεμλίνο διαπραγματεύεται με την συριακή αντιπολίτευση




Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησαν συνομιλίες, με σκοπό την κατάπαυση του πυρός, με ανταρτικές οργανώσεις που δρουν σε πέντε περιοχές της Συρίας, λίγα εικοσιτετράωρα προτού να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία εκεχειρίας που συμφωνήθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Ρώσοι στρατιωτικοί “εργάζονται ήδη με εκπροσώπους οργανώσεων (ανταρτών) σε διάφορες κοινότητες στις επαρχίες της Χάμα, της Χομς, της Λαττάκειας, της Δαμασκού και της Ντεράα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Ίγκορ Κονασένκοφ.

Ο Κονασένκοφ δεν διευκρίνισε ποιες είναι αυτές οι οργανώσεις. Ήδη, το υπουργείο έχει συγκροτήσει ένα “κέντρο συντονισμού της εκεχειρίας” που αποτελείται από περίπου 50 στελέχη του. “Τις δύο τελευταίες ημέρες το κέντρο δέχτηκε δεκάδες κλήσεις από συγκεκριμένες τοποθεσίες” όπου θα εφαρμοστεί η εκεχειρία, είπε προσθέτοντας ότι η καθεμιά από τις κλήσεις αυτές “επαληθεύτηκε με προσοχή”.

Το κέντρο αυτό έχει ανακοινώσει σε όλη τη Συρία έναν τηλεφωνικό αριθμό και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των ενόπλων οργανώσεων μπορούν να δηλώνουν αν είναι πρόθυμοι να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παρέχουν δεδομένα και πληροφορίες στις ΗΠΑ ” όπως προβλέπεται από τη ρωσοαμερικανική συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός”, συμπλήρωσε ο Κονασένκοφ.

“Πέρασε μία ημέρα. Προς το παρόν δεν έχουμε λάβει κανένα στοιχείο από την πλευρά των εταίρων μας”, των ΗΠΑ, πρόσθεσε.

Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: