Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Άντερλεχτ στο Βέλγιο




Ο Ολυμπιακός, καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και με πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, ηττήθηκε στο Βέλγιο από την Αντερλεχτ με 1-0.

Το λάθος του Ρομπέρτο στο γκολ του Εμποτζί (68′), δεν μπόρεσαν να το διορθώσουν οι συμπαίκτες του στην επίθεση και πλέον την επόμενη βδομάδα, οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να ανατρέψουν την εις βάρους τους κατάσταση για να πάρουν το εισιτήριο για τους “16” του Γιουρόπα Λιγκ, αναφέρει το Mega.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος είχαν την κατοχή, περισσότερες ευκαιρίες και ένα δοκάρι με τον Ιντέγιε στο 9′, αλλά η Αντερλεχτ απέδειξε πως δύσκολα χάνει στην έδρα της, επεκτείνοντας το αήττητο σερί της σε έξι παιχνίδια.

Τα αρχικά πλάνα Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Αντερλεχτ στο πρώτο παιχνίδι για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Τερματοφύλακας ο Προτό και στην άμυνα οι Ναγιάρ (δεξιά), Εμποντζί, Ντεσάχτ, Μπούτνερ (αριστερά). Μπαντζί και Ντεφούρ τα αμυντικά χαφ, με τον Ντζούριτσιτς μπροστά τους. Ατσεαμπόνγκ αριστερά, Πρατ δεξιά και ο Οκακά στην επίθεση. Με 4-2-3-1 και ο Ολυμπιακός. Ο Ρομπέρτο κάθισε κάτω από τα δοκάρια με τον Σαλίνο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μαζουακού στο αριστερό και τους Μποτία, Ντα Κόστα ανάμεσα τους. Σερβικό δίδυμο στη θέση των αμυντικών χαφ με τους Μιλιβόγιεβιτς και Ζντίελαρ. Σεμπά και Ντουρμάζ στα άκρα της μεσαίας γραμμής και ο Φορτούνης πίσω από τον Ιντέγιε.

Τον σταμάτησε το δοκάρι…

Οποιος περίμενε ένα “σφιχτό” και αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, έπεσε έξω. Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο δεκάλεπτο με τη μία ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη. Η Αντερλεχτ πίεσε και “ανάγκασε τον Ολυμπιακό σε λάθη, τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε, λόγω Ρομπέρτο. Οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν χώρους και διαδρόμους, ωστόσο η αστοχία και το δοκάρι τους στέρησαν το γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το λάθος του Ντουρμάζ στο 6′ λίγο έλειψε να στοιχίσει στον Ολυμπιακό, με τον Ρομπέρτο να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα είδε την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του ύστερα από την κεφαλιά του Οκάκα. Η απάντηση των “ερυθρολεύκων” δεν άργησε να έρθει και στο 7′ το σουτ του Ιντέγιε έφυγε άουτ και στο 9′ ο άσος των πρωταθλητών Ελλάδος “σημάδεψε” το αριστερό δοκάρι της εστίας του Προτό. Ο ξέφρενος ρυθμός και τα πολλά κενά στις άμυνες, ίσως να τρόμαξε τις δύο ομάδες, καθώς στα επόμενα λεπτά πρόσεχαν περισσότερα τα μετόπισθεν και λιγότερο προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν την κατοχή, γύριζαν την μπάλα ψάχνοντας παράλληλα τον τρόπο για να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από τον Προτό. Οι αντεπιθέσεις των γηπεδούχων έβρισκαν σε σωστή θέση των τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ο οποίος όποτε χρειάστηκε κράτησε ανέπαφη την εστία του με τις επεμβάσεις του. Αν το σύνολο του Σίλβα ήταν πιο προσεκτικό στην τελική πάσα, ίσως να είχε καλύτερη τύχη στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Ένα λάθος ήταν αρκετό

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στα πρώτα δύο λεπτά είχε δύο τελικές με σημαντικότερη αυτή του Μιλιβόγιεβιτς στο 47′. Ο Σέρβος σε θέση βολής έστειλε την μπάλα ψηλά αόυτ. Στο 55’ήταν η σειρά του Ντουρμάζ να απειλήσει, με τον Προτό να διώχνει σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα του Σουηδού. Κλεισμένη πίσω η Αντερλεχτ έψαχνε αντεπιθέσεις, χωρίς να τα καταφέρουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να παραμένει στο μισό γήπεδο και να πιέζει για τον γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού του σκορ.

Το πρόβλημα στην τελική πάσα παρέμενε για τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι το… πλήρωσαν λίγο αργότερα. Κόντρα στη ροή του αγώνα και μετά από λάθος του Ρομπέρτο στην έξοδο, ο Εμποτζι δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0 στο 68′. Ο Σίλβα έριξε στο ματς ό,τι επιθετικό όπλο είχε στον πάγκο του, όμως οι Βέλγοι είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους και δεν επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να φανεί επικίνδυνη. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και έτσι ο Ολυμπιακός θα πρέπει στη ρεβάνς την επόμενη βδομάδα να ανατρέψει αυτό το σκορ…

Διαιτητής: Μπέμπεκ (Κροατία) Κίτρινες: Ντεφούρ, Ντεσάχτ – Σαλίνο, Ζντιέλαρ, Ντα Κόστα, Σεμπά, Μαζουακού

Αντερλεχτ (Χάσι): Προτό, Ναγιάρ, Κάρα, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (89` Νόιτινγκ), Ντεφούρ, Μπατζί, Τζούρισιτς (74` Τίλεμανς), Ατσεαμπόνκγ, Πρατ, Οκάκα.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Ζντιέλαρ (69` Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά (81` Πουλίδο), Ντουρμάζ (84` Τσόρι), Ιντέγε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: