Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για προσφυγικό λίγο πριν, ή μετά την σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας




Λίγες μέρες πριν ή λίγες μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός μετά και το αίτημα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, της τηλεφώνησε και δήλωσε πως είναι θετικός οι πολιτικοί αρχηγοί να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν το πρόβλημα που παίρνει εκρηκτικές αν όχι ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αναφέρει το Mega.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα αντιδρά έντονα στην ενέργεια της Βιέννης να συντονίσει τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων ώστε να κλείσουν τα σύνορα και να εγκλωβίσουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη καταθέσει διάβημα χαρακτηρίζοντας μονομερή και μη φιλική την ενέργεια της Αυστρίας, λέγοντας ότι όλα αυτά που γίνονται είναι σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έμεινε μόνο στο διάβημα καθώς ο πρωθυπουργός επικοινώνησε και με τον Ολλανδό ομόλογό του, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της χώρας μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: