Συγκρούσεις τουρκικής αστυνομίας-Κούρδων στο Ντιγιαρμπακίρ




H αστυνομία απώθησε στο Ντιγιαρμπακίρ πλήθος διαδηλωτών που κατήγγειλαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί εδώ και 3 μήνες στην πόλη αυτή της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον των διαδηλωτών, ορισμένοι από τους οποίους πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Σε πολλές συνοικίες της περιφέρειας Σουρ έχει τεθεί σε ισχύ από την 2α Δεκεμβρίου το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ο τουρκικός στρατός και η αστυνομία διεξάγουν μία ευρεία επιχείρηση εκεί με στόχο να ανακτήσουν τον έλεγχο περιοχών όπου ένοπλοι νεαροί, στελέχη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) έχουν τοποθετήσει οδοφράγματα, έχουν σκάψει τάφρους και αψηφούν το τουρκικό Κράτος ζητώντας την αυτονομία της περιοχής.

Τουλάχιστον 234 μαχητές του PKK έχουν σκοτωθεί στις σφοδρές συγκρούσεις στην πόλη, σύμφωνα με τις αρχές. Τον απολογισμό αυτό απορρίπτουν οι Κούρδοι μαχητές, οι οποίοι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για δεκάδες αμάχους νεκρούς και πολύ σοβαρές ζημιές.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, επισκέφθηκε εξάλλου σήμερα το Ντιγιαρμπακίρ αιφνιδιαστικά με στόχο να επιθεωρήσει ο ίδιος την εξέλιξη των επιχειρήσεων. Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα στις μάχες με μαχητές του PKK, γνωστοποίησε ο στρατός.

Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Ντιγιαρμπακίρ, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: