Σφοδρή αντιπαράθεση: Η κυβέρνηση και η Ν.Δ. καυγαδίζουν για τα …μάτια του Μαυρίκου




Ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας πυροδότησε χθεσινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος στο κύκλωμα εκβιαστών Τάκης Μαυρίκος, είχε οικονομικές σχέσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά σχολίασε άμεσα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Γελιέται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αν νομίζουν ότι δια της σιωπής θα προσπεράσουν τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του κόμματός τους με το κύκλωμα των εκβιαστών. Ο ελληνικός λαός περιμένει μια άμεση και ξεκάθαρη απάντηση:

-ισχύει ότι η ΝΔ πλήρωνε 18.450 ευρώ τον μήνα στον κατηγορούμενο για εκβιασμούς Μαυρίκο;’-ποιες ακριβώς υπηρεσίες αγόραζε και μάλιστα με χρήματα των φορολογούμενων;’

– ποιες άλλες τέτοιου είδους “υπηρεσίες” έχουν αγοράσει και για ποιόν σκοπό;

Περιμένουμε ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις».

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε τονίζοντας τα εξής:

«Την ώρα που η χώρα καταστρέφεται, στην αρχή με κλειστές τράπεζες και τώρα με κλειστά σύνορα, όλοι οι Έλληνες περιμένουν την απολογία της μοιραίας παρέας εξουσίας και του μοιραίου πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Για τις δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό, τη νεκρή οικονομία, τον πρωτοφανή αυταρχισμό και το σκληρό κομματικό Κράτος. Αυτά τα μεγάλα και σοβαρά απασχολούν σήμερα τους Έλληνες. Όχι κάποιο απλήρωτο τιμολόγιο του 2010. Πέραν τούτου ουδέν».

Η απάντηση έφερε νέα ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία:

«Η ΝΔ, μετά τη δημοσιοποίηση σχετικού τιμολογίου, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της ότι ο κατηγορούμενος για εκβιασμούς Π. Μαυρίκος είχε δοσοληψίες μαζί της έναντι παχυλής αμοιβής. Τα υπόλοιπα ερωτήματα όμως παραμένουν για τη ΝΔ και τον κ .Μητσοτάκη.

Ποιες ακριβώς ήταν οι υπηρεσίες που παρείχε ο Π. Μαυρίκος στη ΝΔ ; Για ποιό λόγο αναφέρεται το Ελληνικό Δημόσιο ως πιστωτής και επιβαρύνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι;

Η ΝΔ είχε αποδεδειγμένα σχέσεις με ένα βρώμικο κύκλωμα εκβιαστών το οποίο και χρησιμοποιούσε για την προπαγάνδα της.

O κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει τον υπόκοσμο να λυμαίνεται άλλο τον τόπο».

Την Παρασκευή, και μόλις γνωστοποιήθηκε το δημοσίευμα της εφημερίδας, η κ. Γεροβασίλη ζήτησε από τη Ν.Δ. να απαντήσει αν ισχύει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής Τάκης Μαυρίκος, ήταν στο pay roll της ΝΔ, και μάλιστα με πολύ υψηλές αποδοχές.

Ειδικότερα, στην παρέμβαση της στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILLON TV, η κ. Γεροβασίλη σχολίασε λέγοντας πως «πραγματικά βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, συχνά να αποκαλύπτονται συνδέσεις του κυκλώματος εκβιαστών με τη ΝΔ. Εκθέτουν πλήρως το κόμμα του κυρίου Μητσοτάκη. Προφανώς ο κος Μητσοτάκης, η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούνται να απαντήσουν εάν αυτά όσα φέρνει στο φως η εφημερίδα και όσα ακούω αυτή τη στιγμή στην εκπομπή σας, εάν όντως ισχύουν. Αν πραγματικά υπάρχουν έγγραφα από τα οποία φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής, κύριος Μαυρίκος, εντοπίζεται στο pay roll της ΝΔ με αστρονομικό, μηνιαίο ποσό. Ποιες υπηρεσίες αγόραζε η ΝΔ με 18.500 ευρώ το μήνα από τον κύριο Τάκη Μαυρίκο; Ποιές αγοράζει; Υπάρχουν άλλες σχέσεις; Αντιλαμβάνεστε ότι είναι εντυπωσιακό όλο αυτό το οποίο παρακολουθούμε». «Νομίζω ότι το κόμμα της ΝΔ είναι άκρως εκτεθειμένο και θα πρέπει να δοθούν σαφείς απαντήσεις, επί της ουσίας, εις βάθος. Νομίζω ότι ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει στον ελληνικό λαό εξηγήσεις» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Στην ερώτηση σχετικά με ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Αυγενάκη για συναντήσεις μελών του κυκλώματος των εκβιαστών με κυβερνητικό παράγοντα, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε άγνοια:

«Δεν ξέρω αν ο κ. Αυγενάκης ξέρει τόσο καλά με ποιους συναντώνται οι εκβιαστές. Δεν το γνωρίζω. Εγώ πραγματικά δεν ξέρω τις συναντήσεις των εκβιαστών ξέρετε, αυτά μένουν να τα δούμε. Ξέρετε όμως, ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, ενώ αποκαλύπτονται συνεχώς οι συνδέσεις με στελέχη της ΝΔ, (να είναι διορισμένοι σε θέσεις κλειδιά κλπ), όλο αυτό προσπαθούν κάποιοι να το στρέψουν ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι είναι αστείο αυτό το γεγονός. Ας δουν τον χώρο τους, ας σταθούν σοβαρά, ας δουν το κόμμα τους, τις σχέσεις τους με ανθρώπους που κατηγορούνται ως κοινοί εκβιαστές, ας δώσουν απαντήσεις εάν ισχύουν όλα αυτά, και τον ΣΥΡΙΖΑ ας τον αφήσουν να κάνει την δουλειά του. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: