Σφοδρές μάχες στο Χαλέπι: Νεκρός ανώτερος Ιρανός αξιωματικός, μαζική έξοδος αμάχων




Η επίθεση των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης γύρω από το Χαλέπι έχει προκαλέσει την έξοδο τουλάχιστον 15.000 ανθρώπων, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, αναφέροντας ακόμη ότι έχουν καταγραφεί 13 αεροπορικά πλήγματα σε ιατρικές εγκαταστάσεις τον Ιανουάριο.

“Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε πως τουλάχιστον 15.000 άνθρωποι φεύγουν βόρεια της πόλης του Χαλεπιού και δεκάδες χιλιάδες έχουν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία”, ανέφερε εκπρόσωπος του ΟΗΕ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

“Τοπικές πηγές υποστηρίζουν πως, μολονότι τα τουρκικά σύνορα παραμένουν κλειστά για τους πολίτες, όσοι χρειάζονται επείγουσα ιατρική φροντίδα νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία στην Τουρκία”.

Πλάνα βίντεο δείχνουν χιλιάδες ανθρώπους, κυριως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, να συνωθούνται στο συνοριακό πέρασμα Μπαμπ αλ-Σαλάμ. Άνδρες μεταφέρουν αποσκευές στο κεφάλι τους, ενώ οι ηλικιωμένοι και όσοι δεν μπορούν να περπατήσουν μεταφέρονται με αναπηρικά αμαξίδια. Μερικές γυναίκες κάθονται στην άκρη του δρόμου κρατώντας μωρά και περιμένουν να τους επιτραπεί η είσοδος στην Τουρκία.

Στο μεταξύ, ημι-επίσημα ιρανικά ΜΜΕ ανέφεραν σήμερα ότι ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός των επίλεκτων Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) και έξι Ιρανοί εθελοντές παραστρατιωτικοί Μπασιτζί σκοτώθηκαν πολεμώντας στη Συρία.

Το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε πως ο ταξίαρχος των IRGC Μοχσέν Γκατζαριάν σκοτώθηκε στο Χαλέπι.
Το Tasnim δεν ανέφερε πότε σκοτώθηκε ο Γκατζαριάν αλλά ότι συμβούλευε τις δυνάμεις του Άσαντ για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Γενεύη, Ελβετία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: